Megvannak a 2023-as E3 dátumai

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 27.
  • Rendezvény
Link másolása
Három év kihagyás után jövő nyáron végre teljes élő eseményként tér vissza az E3. A pontos dátumok mellett megtudtuk azt is, hogy külön napokat és csarnokokat szánnak az iparág képviselőinek és a játékrajongóknak.

Sokáig az Electronic Entertainment Expo párnapos bulija jelentette az év legfontosabb videojátékos eseményét, a koronavírus-járvány és az évről évre digitalizálódó showműsorok azonban ideiglenes visszavonulásra kényszerítették a nagy nyári dzsemborit. 2023-ban azonban nagy visszatérésre készül az egykori uralkodót, ráadásul az Entertainment Software Association még a PAX rendezőit is beszervezték a fesztivál megszervezésére.

Most pedig már azt is megtudtuk, hogy melyik napokat érdemes bekarikáznunk a naptárban, ha úgy döntünk, hogy online vagy akár a Los Angeles Convention Centerben élőben szeretnénk értesülni a játékvilág legfrissebb újdonságairól. A szervezők két nagy idősávra és külön csarnokokba osztották az eseményt.

Az úgynevezett E3 Business Days június 13-án veszi kezdetét, és június 15-ig tart majd. Ezeket az első napokat a játékipar képviselőinek, az üzletembereknek és a sajtó képviselőinek szánja az ESA, így valószínű, hogy már ebben a két napban eldurran a nagy bejelentések jelentős része. Ezt követi június 15-től június 16-ig az E3 Gamer Days, amely a nagyérdemű előtt is megnyitja a Los Angeles Convention Center kapuit - aki valódi hands-on élményre vágyik, az ekkor kóstolhat bele a helyszínen a játékvilág jövőjébe.

Az élő show visszatérése nagy ütőkártya, de természetesen az online közvetítések sem maradnak el. Már a hivatalos nyitány előtt két nappal, június 11-én megkezdődik az E3-partnerek digitális műsorsorozata, amely az egész héten újabb és újabb streamekkel csábítja azokat, akik az otthon hűvöséből szeretnék követni a parádét.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...