Overwatch 2 - nem kapják meg egyből az összes hőst az új játékosok

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 28.
  • Hír
Link másolása
Az Overwatch 2 érkezése alaposan átszabja a Blizzard népszerű lövöldéjét, beleértve az új játékosok onboarding-élményét is. Az újoncok csak idővel, apránként oldhatják fel az eredeti Overwatch eddig ismert hőseit.

Alig egy hét választ el bennünket az Overwatch 2 startjától, de még a célegyenesben is érkeznek új, meghatározó információk. Kiriko bemutatója és a launch trailer után a Blizzard brigádja egy kiadós blogposztban mesélt a hőslövölde felhasználóvédelmi opcióiról, illetve arról, hogy milyen fogadtatás várja majd azokat, akik az első részt kihagyva most lépnek először az online csatatérre.

A legfontosabb, kissé talán váratlan információ, hogy az eredeti Overwatch harminckét hőse kezdetben zárolva lesz azok előtt, akik nem játszottak az előző résszel - a teljes névsort csak apránként, hozzávetőlegesen 100 meccs lejátszásával oldhatják fel az újoncok. Ez persze bizonyos szempontból logikus lépés, hiszen az évek során igen szélesre nőtt karakterlista egyszerre kissé sok lehet a játékkal éppen csak ismerkedő zöldfülűeknek, mivel azonban az Overwatch meccsei során különösen nagy szerepet töltenek be a counter-pickek, a limitált opciók egy kezdetben könnyen beskatulyázhatják a hatékonyságra törekvő játékosokat.

"A teljesen új játékosok limitált játékmódokkal, hősökkel és további korlátokkal kezdenek, melyeket apránként oldunk majd fel. Az első meccsek után a játékmódok és a játékbeli chat oldódik fel, amelyet a hősök teljes listája követ. Az összes karaktert nagyjából 100 meccs alatt oldhatják fel a kezdő játékosok. -- Ennek a fókuszált rendszernek az a célja, hogy apránként vezesse be az új játékosokat az Overwatch világába. Meccsről meccsre új módokat, szabályokat és a magasszintű játék egyéb aspektusait tanulhatják meg lépésről lépésre" - magyarázta a Blizzard az Overwatch 2 blogján.

Az immáfon free-to-play játékként érkező Overwatch 2 október 4-én érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és Nintendo Switchre.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...