Egy héttel hamarabb érkezik a Scorn

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 29.
  • Megjelenés
Link másolása
Nem sűrűn adódik olyan helyzet, hogy csúszás helyett előrehozott megjelenésről számolhatunk be. A Scorn a vártnál egy teljes héttel korábban fut be PC-re és Xbox Series-konzolokra.

Eddig is kiváló halloweeni csemegének ígérkezett a Scorn, az Ebb Software arcai azonban láthatóan nem a türelmükről híresek. A rémálomba illő horrorjáték az eredeti tervek szerint október 21-én került volna a piacra, a stúdió azonban az Xbox Wire blogján bejelentette, egy teljes héttel előrébb hozzák a nagy premiert. Ennek értelmében tehát október 14-én érkezik PC-re, Xbox Series X/S-re és a Game Pass csomagjába a hidegrázós alkotás.

Többször is láthattátok már nálunk a Scorn előzeteseit (legutóbb a játék nyitányát mutattuk), de ha lemaradtatok volna ezekről, akkor elég annyit tudnotok, hogy egy szörnyen groteszk, body horrorban gazdag játékról van szó, melyet H.R. Giger művei, illetve David Cronenberg és David Lynch filmjei ihlettek. Erős gyomor kell az anyaghoz, az egyszer biztos!

7.
7.
Krumplistarkedli
#6: Pedig kellene, hogy legyen összefüggés, talán akkor nem lennének 5-7 órás játékok 30+ euró körül amit egy délután alatt végigviszel és nicsak, kidobtál 30+ eurót egy nap alatt kb a semmire mert másnap ugyanott vagy, hogy nincs már mit játszani mert végigvitted tegnap, és fogytál 30 eurót. Ennyi.

Én speciel akkor nyugtázom, hogy egy játék befejezése után az kajakra megérte a pénzét, hogyha minimum kb azonos az ár/gametime. Ha már több a gametime akkor még a Himnuszt is eléneklem a fejlesztőknek.

Felőlem lehet egy játéknak kiemelkedően-fantasztikusan-űberextrakirály módon világmegváltó az egész sztorija és a játékmenete, de tegyük azt, hogy végigvinni kb 5 óra volt és pl 40 euróba került, akkor elgondolkozok azon, hogy kiszámítva ha 8 euróba került nekem óránként, adott-e ennyi élményt, hogy ez megérje nekem? De kb soha nem éri meg ennyire.

Én kajakra megszabnám ezt (például):
1. Ha a játékidő 10 óra alatt van, az ár max 10-15 euró.
2. Ha a játékidő 10-20 óra között van, az ár max 25 euró.
3. Ha a játékidő 20-30 óra között van, az ár max 35 euró.
...
6. Ha a játékidő 50-60 óra között van, az ár max 65 euró.

Tehát az új trend szerint egy "70 eurós" játék nekem legalább 55 órányi játékidőt nyújtson, ne akarják lenyomni a torkunkon, hogy egy 15 órás játékidő megér 70 eurót.
6.
6.
crytek
#5: Among the Sleep.... Igaz az csak ha jól emlékszem 20 euro volt (talán 30 nem tudom már) kiadáskor. ELSŐRE 70 perc volt végigjátszani
Sose volt összefüggés az ár/gametime között
5.
5.
Krumplistarkedli
#2: Mondjuk én annak vagyok a híve, hogy amennyi euróba kerül egy játék legalább annyi órát lehessen elszöszölni benne, kész pofátlanság elkérni pl 27 eurót 5-6 órányi játékidőért (pl Stray).

De amúgy én is game passbe tolom majd ezt 2 hét múlva, előre szólok :))
4.
4.
Krumplistarkedli
#3: Az "Ezt a példát követhetné a többi fejlesztő is" mondat csak erre a példára vonatkozik a hírből, hogy előrébb hozhatnák a bejelentett játékok megjelenését a többi kiadó is, ne pedig csúsztassák állandóan.

Követem már vagy 2016-2017 óta ezt a játékot, ismerem a dörgést, a folytonos csúsztatását, két részben kiadást, inkább egybe adják ki, megint csúsztatják az alapított kiadó miatt...stb.
3.
3.
Robilluma
#1: Reméljük nem ezt a példát fogják követni a többiek...
A játék folyamatos eltologatása években mérhető kb. Azért tették előbbre mert nem akarták egy napra tenni a Gotham Knights-szal és a P5R-lal és valszeg 3 nappal A Pestis Mese 2 release után (ha jó a játék) még az is közszájon forog majd.
Oké, a Scorn egy réteghorror de akkor se árt ha az elmúlt és a következő szűk 1-1 hónap 2-3 megjelenő, épkézláb single játékának nyakán jelenik meg.
A helyükben még 1 hetet előbbre toltam volna. Hátrább nem lehetett mert akkor már a CoD-os jóskák pufpufoznak.
2.
2.
crytek
#1: 5-8 órás zárt teres lineáris cucc ez. Azon kivül hogy kb 1 hét alatt mindenki elfelejti nem lesz vele baj.
1.
1.
Krumplistarkedli
Ejha... ez a hír engem most úgy megcsapott mint az üde és kellemes tavaszi szellő a hosszú hátborzongató zord tél utáni első tavaszi hóvirágos napon!

Ezt a példát követhetné a többi fejlesztő is...csak szólok.

Mondjuk nekem eléggé az az érzésem, hogy amikor megjelenik, ez lesz a legBUGmentesebb játék, valószínű még csírájában már elfojtották a bug rügyes rügyeit.

Seperc alatt itt van október 14 :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...