Megújult stratégia mentén vásárolhat be a Tencent a jövőben

  • Írta: fojesz
  • 2022. október 2.
  • Pletyka
Lapértesülések szerint a kínai Tencent ritmust váltana, és a jövőben inkább azokat a befektetési lehetőségeket keresné a videojátékos piacon, amelyek révén akár irányítást is szerezhetne a cégekben.

Kevesebbet beszélünk róla, pedig a kínai Tencent a világ legnagyobb videojátékos vállalata, amelynek több mint 800 cégben van befektetése. Habár ezek között akadnak olyanok, amelyek teljes mértékben a tulajdonában állnak (ilyen a Funcom, a Riot Games, a Sumo, a Turtle Rock, a Digital Extremes és a Splash Damage), a többségükben csak kisebbségi részesedéssel rendelkezik (Epic Games, Activision Blizzard, Ubisoft, Krafton, PlatinumGames, FromSoftware, Marvelous Inc.), és viszonylag passzívan figyeli a tevékenységüket.

A hírek szerint ezen a stratégián változtatna a jövőben a vállalat, legalábbis a Reuters arról számolt be a minap, hogy a Tencent "agresszíven keresi" azokat a befektetési lehetőségeket külföldön - különösen Európában -, ahol többségi részesedéshez, illetve olyan tulajdoni hányadhoz juthat, amellyel irányítást szerezhet a kiszemelt cégekben. Úgy tudni, a vállalat ezzel ellensúlyozná azt, hogy a hazai piacon lassul a növekedése, nem függetlenül az állam által bevezetett szabályozásoktól.

Ha mindez beigazolódik, még látványosabb üzletek jöhetnek a játékiparban. A felvásárlások értéke már tavaly is 85 milliárd dollárra rúgott, idén azonban 150 milliárdra becsülik azt - épp a minap számoltunk be róla, hogy Szaúd-Arábia 13 milliárd dollárt tett félre egy nagyobb kiadó felvásárlására.

1.
1.
zoli12i
Hát ezek nagyszerű hírek! Jönnek a komcsik akik mindenből is mobil játékot akarnak csinálni. Jönnek a szaudi iszlamisták, csak tudnám, hogy miért?
Ott az Embracer, akiktől a felvásárlásaik után nem jön értelmes játék többé a stúdióitól.
Végezetül az MS, akik felvásárolnak viszont többé játékot nem készítettnek a stúdióikkal. Csak gyűjtik a fejlesztő stúdiókat, mint a pokémon tazókat...
Fényes jövő elé nézhetünk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...