A fejlesztőket sokkolta a hír, hogy bezárják a Stadiát

  • Írta: fojesz
  • 2022. október 2.
  • Hardver
Link másolása
A Stadiára fejlesztő cégek közül többen is arról számoltak be, hogy a sajtóból tudták meg, hogy a Google beszántja a szolgáltatást, és így a készülőfélben lévő munkájuk a kukában landol.

A Google Stadia bezárásától volt hangos az elmúlt hét. Habár jól ismerjük a Google gyakorlatát, és tudjuk, hogy a cég nem fél beszántani a rosszul ketyegő szolgáltatásait - márpedig a Stadiának nem ment jól -, a platformra fejlesztő cégeket így is meglepte a hír, leginkább azért, mert arról a sajtóból értesültek először (via Eurogamer).

"Nagyon boldog vagyok, hogy több hónapnyi munkám landol a kukában" - tweetelte Simon Roth, a Maia alkotója, aki hozzátette, semmilyen emailt, telefont vagy értesítőt nem kapott a témában, és a hivatalos weboldalon sem jelezték ezt előre. A Tangle Towernek két nap múlva jelent volna meg a játéka Stadiára, míg a The Bard's Tale III-nál is közreműködő Rebecca Heineman csapata november 1-jét célozta a stadiás fejlesztésével. A No More Robots szintén novemberi premiert tervezett.

A Stadia ugyan csak jövő januárban húzza le a rolót, az üzletét azonnal bezárta a cég, így a csőben lévő játékok már nem jelenhetnek meg a platformon. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mi lesz ezekkel a projektekkel, és arról sincs hír, hogy a Google kárpótolná a fejlesztőket.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...