Leleplezték a Meta Quest Pro VR-headsetet

  • Írta: RangerFox
  • 2022. október 12.
  • Hardver
Link másolása
Mark Zuckerberg eltökélt célja, hogy elmossa a határokat a virtuális és valódi tér között, ehhez pedig kitűnő eszköz lesz a Meta Quest Pro VR-headset. Mindennek persze meg is kérik az árát...

Leleplezték a Meta legújabb VR-headsetét, a Meta Quest Prót. Mark Zuckerberg nem aprózta el a bejelentést, egyből a lényegre tért: nem titkolt célja a cégnek, hogy elmossa a határokat a virtuális és a valódi világ között, ehhez pedig a Meta Quest Pro lesz a legjobb eszköz. A szemüveg tervezésénél az AR, vagyis a kiterjesztett valóság is fontos szerepet kapott, mint a metaverzum fontos összetevője. A gyártó célja az, hogy új szintre emelje az alkotói folyamatokat, a tárgyalásokat és a hasonló mindennapi tevékenységeket. 

Ehhez egyébként minden adott, a Meta Quest Pro Snapdragon XR2+ processzorral és 12 GB RAM-mal lesz felszerelve, a kijelzője pedig 37 százalékkal nagyobb pixel/inch rátával rendelkezik, mint a Quest 2, valamint a színskálája is 1,3-szorosa annak. Ezenfelül a kontrollerek is szintet léptek, mindkét irányítót három kamerával látták el ugyanis, melyek 360 fokban képesek körbepásztázni a minket körülvevő világot. Továbbá egy úgynevezett TruTouch technológiával is felvértezték, mely leginkább a DualSense kontrollerekből ismert haptikus visszajelzéshez hasonlít, és szintén hozzájárul az immerzió elmélyítéséhez.

Ezenfelül további számos hasznos funkcióval látták el az eszközt, ilyen például az azonnali üzenetküldés, az átméretezhető képernyő vagy streamelési opciók tárháza. Még arra is képes, hogy valós időben lekövesse a headset viselőjének arckifejezését, mely a virtuális térben lévő avatárunkon is visszaköszön majd. Külön jó hír, hogy a headset kompatibilis lesz a Quest 2-re megvásárolt tartalmakkal is.

A Meta Quest Pro 1500 dolláros áron fog elrajtolni október 25-én.

5.
5.
Kelan
#4: Nekem az Oculus Quest2 van kiegészítő akkuval,
lehetne használni kb 5 órát egyhuzamban, de a 2 óra bőven elég sisakkal a fejemen. Persze ez nem jelenti azt, hogy másnak nincs igénye rá... de tény hogy mire ideér lesz kb 750K HUF az ára. Azt azért nem sokan engedhetik meg.
4.
4.
tonyrhun
Ami a cikkbol kimaradt:
1-2 orat bir az akksija, ami vicc szerintem, foleg ennyiert (:
3.
3.
logic5
Mintha egy Apple eventet néznék.. :D Egy az egyben lenyúlták, de jól tették. Mondjuk a RIFT S-nél kéne jobbat csinálni, nem kivezetni a piacról...
2.
2.
Viktor_The_Best
Ezzel a facebookot lehet terben latni vagy hogy...? XD
1.
1.
Kamukaze
Mintha ez az "ember" is renderelve lenne a videóban... Persze tudjuk hogy igazából hüllő szemei vannak :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...