HWSW: A GPU-k turbózhatják fel a windowsos játékok töltési idejét

  • Írta: fojesz
  • 2022. október 17.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft gyakorlatilag elkészült a DirectX-hez tartozó DirectStorage 1.1-es verziójával, mely az oly sokszor végtelennek tűnő töltési időt ideális esetben akár a harmadára is csökkentheti - írja a HWSW.

A CPU helyett rövidesen a GPU-k vehetik át a windowsos játékok töltési ciklusai alatt megjelenő feladatok - egész pontosan az állományok kitömörítésének - oroszlánrészét, ezzel a Microsoft várakozásai szerint ideális esetben a legújabb konzolokkal összemérhető szintű töltési időket lehet majd tapasztalni PC-ken is.

Az erre a célra szolgáló DirectStorage API nem véletlenül debütált éppen az Xbox Series X konzolokon, melyek a villámgyors SSD mellett a grafikus processzor segítségével tudták drasztikusan csökkenteni a betöltési időket. A DirectStorage windowsos implementációját még tavasszal jelentette be a Microsoft azzal, hogy a fejlesztők részéről "óriási" az igény a hasonló megoldásokra a PC-k esetében.

Az első kompatibilis játék a Forspoken lehet majd - további részletek a HWSW cikkében!

4.
4.
hedzsooo
Amennyiben SSD-re telepit manapsag jatekokat vki 1 naprakesz gaming vason, nem igazan van mar mirol beszelni, toltesi ido tekinteteben.

Pl. Skyrim is a 200+ moddal csak HDD-rol valo beoltesnel kezdett molyolni sokat, SSD-rol kb. tokmindegy h hany darab, + milyen modositasokkal pumpaljuk fel a grafikat+tartalmat, 1-2 mp. a toltesi ido mindossze.

Persze minden ami csak javit a teljesitmenyen, johet reszemrol
3.
3.
hedzsooo
#2: Jo, hat van aki mar nem mindig csak Heroes 3-al, meg Strongholdal jatszik, persze azok is jok, maig is. En is tolom oket meg ma is olykor. Azoknak tokre jo a HDD is is, nem oszt, nem szoroz naluk valoban sokat, h HDD, v. SSD.:)
2.
2.
zoe9
Életemben egyetlen egyszer volt, hogy egy játékot HDD-ről átraktam SSD-re töltési idő hosszúsága miatt. Egyszer.
1.
1.
CitromH
Milyen töltési időt akar redukálni? Sehol nem gond a töltési idő. Egyedül a fallout4 nevű trágyában van végtelen töltési idő(vagy inkább állásidő, mert szart sem tölt ezalatt), de ez a program miatt van, így kétlem hogy a videókari bármit is segítene ezen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...