Egy korszak vége: lehúzta a rolót a Miniclip

  • Írta: fojesz
  • 2022. október 24.
  • Gyászhír
Link másolása
Pontosabban maga a cég működik tovább, de az a weboldal, amely egykor a számtechórák sztárja volt, nincs többé.

Lehúzta a rolót a Miniclip, az oldal, amely egy időben több mint 400 játékkal várta azokat a diákokat, akik jobb elfoglaltságot kerestek maguknak a számtechórákon az Excel-tábláknál. A szájt üzemeltetői még áprilisban jelentették be, hogy lelövik a szervereket, de ez persze túlzottan nem lepett meg senkit: mióta minden játékos zsebében ott lapul egy okostelefon, a böngészős játékokban nincs sok perspektíva, a Flash halála pedig az utolsó szöget is beverte a projekt koporsójába.

Persze a HTML5 megmenthette volna az oldalt, de ahogy a mellékelt ábra mutatja, a Miniclip nem erőltette a dolgot: az elmúlt években ő maga is mobilos játékok kiadásával kezdett el foglalkozni, és már az áprilisi bejelentéskor is hangsúlyozta, hogy a jövőben inkább erre a vonalra fókuszál majd. Ez az üzletág egyébként kifejezetten sikeres a cégnél (idén márciusban érték el a négymilliárdos letöltési számot), aligha meglepő, hogy néhány évvel ezelőtt többségi tulajdonrészt vásárolt bennük a Tencent.

1.
1.
kolburger
Több kontrakt munkát végeztem nekik az elmúlt ~10 évben és a bedolgozó fejlesztőket nagyon lowball-olták. Persze ez jót tett az Ő bizniszüknek, de azért sajnálni emiatt nem tudom őket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...