Az Animal Crossing: New Horizons minden idők legkeresettebb játéka Japánban

  • Írta: Nyuszcica
  • 2022. november 13.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo Switchre kiadott legújabb Animal Crossing-videójáték annak ellenére érte el ezt a teljesítményt, hogy csak két éve jelent meg.

Ez a Game Data Library, a japán eladási adatokat összegyűjtő weboldal számaiból derült ki. Az oldal szerint a New Horizonsból mostanra 10,45 millió példányt adtak el Japánban, amivel felülmúlta az eredeti Game Boyra megjelent Pokémon-játékok, a Red és Green által tartott, 10,23 milliós rekordot.

A japán top 5-ös lista másik négy címe közül három több mint 20 évvel ezelőtt jelent meg, ezek a Red & Green mellett a Pokémon Gold & Silver és a Super Mario Bros. Az ötödik legkelendőbb játék Japánban a Super Smash Bros. Ultimate, amely 2018-ban jelent meg Nintendo Switchre. Összesen hat Switch-játék szerepel a top 20-ban, köztük a Mario Kart 8 Deluxe, a Pokémon Sword &  Shield, a Splatoon 2 és a Splatoon 3.

A Nintendo legfrissebb, ezen a héten közzétett eladási számai szerint az Animal Crossing: New Horizons 2022. szeptember 30-ig 40,17 millió példányban kelt el világszerte. Ez azt jelenti, hogy a Switch-felhasználók több mint 35 százaléka vásárolta meg a játékot. A Nintendo korábban azt állította, hogy a New Horizons digitális eladásainak aránya a megjelenéskor több régióban is magas volt, Japánban, az Egyesült Államokban és Európában átlagosan 50 százalék körül alakult.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...