Feltámasztják az Xbox 360 kontrollerét

  • Írta: fojesz
  • 2022. november 22.
  • Hardver
Link másolása
A Duke után az Xbox 360 kontrollerét is feltámasztja a Hyperkin: a régi-új kontroller a klasszikus fizimiskával, de némileg modernizált formában érkezik.

Míg az első generációs Xbox irányítóját számos kritika érte, az Xbox 360 kontrollere viszonyítási pont lett a játéktörténelemben, a jó hír pedig az, hogy a Hyperkin jóvoltából hamarosan modernizált formában is megvásárolhatjuk a kiegészítőt.

A Duke-ot is feltámasztó cég ismét lepacsizott a Microsofttal, így elkészítheti a hivatalosan licencelt replikáját az eredetileg 2005-ben, napra pontosan tizenhét évvel ezelőtt bemutatkozott eszköznek. Megjelenési dátumunk vagy árcédulánk még nincs hozzá, de az biztos, hogy a kiegészítő PC-n, Xbox One-on és Xbox Series X/S-en is használható lesz, továbbá fehér, fekete, rózsaszín és vörös színben vásárolhatjuk majd meg.

Az Xbox 360 kódneve után Xenon nevet viselő kontroller tökéletes mása lesz az eredetinek, de némileg felfrissítették azért: megtaláljuk rajta a mai Xbox-vezérlőkön használt Menu, View és Share gombokat, valamint a 3,5 milliméteres jackaljzatot a fülesünknek, ezenkívül egy lecsatolható USB C-kábel is a csomag része - sajnos vezeték nélküli formában nem kapható majd az eszköz.

3.
3.
Jarl Balgruuf
#2: Nekem anno az összes fél-egy éven belül jobb analóg driftes lett.
2.
2.
Heldengeist
#1: Az XBox 360 kontroller az egyik legfaszább PC-s kontroller a piacon. Gondolom jóval olcsóbb lesz, mint a One pöcke. Mondjuk van a piacon másik utángyárott is, csak a menügombján annak nem az X logó van.

Amúgy meg nem újdonság a hardver remaster.
https://www.gamekapocs.hu/hir/51532/oktoberben_jon_a_sinclair_zx_spectrum_vega
https://www.gamekapocs.hu/hir/59644/rendkivul_nepszeru_a_nes_classic
https://www.gamekapocs.hu/hir/54802/snes_a_nintendo_tanult_a_nes_classic_hibaibol
https://www.gamekapocs.hu/hir/65556/atari_vcs_nem_lesz_ott_a_karacsonyfa_alatt
1.
1.
cobrausa24
Hát halljátok, eléggé egy remastered időszakban élünk :) Kb. olyan ez, mintha nem tudnának nagyon újat kitalálni (vagy nem akarnak), mintha egy limitációval küszködnénk az ötletekben és inkább a régi dolgokat adják ki megint, csak picit új köntösben.
Most már nem csak szoftvereket, de hardvereket is remasterelnek :D Amúgy igény nem tudom mennyi van rá és ha van, akkor miért van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...