Jövőre nyugdíjba vonul a Gwent: The Witcher Card Game

  • Írta: szlav
  • 2022. december 5.
  • Gyászhír
Link másolása
Egyszer minden jó véget ér, ezalól pedig nem kivétel a Gwent sem. A Witcher 3-ban megismert, majd önálló címként tovább fejlődő kártyajáték jövőre kapja meg az utolsó bővítményeit.

A Gwent önálló változata 2018 őszén jelent meg hivatalosan, azóta pedig töretlen szórakozást biztosított a világ összes mágusának, vajákjának és a semmirekellő kocsmatöltelékeknek egyaránt. Egyszer azonban minden véget ér, így a CD Projekt RED csapatának tovább kell lépnie az immáron négy teljes éve támogatott és azóta is folyamatosan fejlődő free-to-play címen. A lengyel stúdió bejelentette (via IGN), hogy erre a jövő évben kerül sor.

Mielőtt azonban asztalra csapnánk az utolsó lapjainkat, egy fergeteges év vár még ránk. Az ígéretek szerint 2023 áprilisában, júliusában és szeptemberében még három bővítménycsomag érkezik a játékosokhoz, melyek összesen 72 új kártyát tartogatnak majd. A kompetitív játék kedvelői emellett két e-sport bajnokságnak is örülhetnek.

Ezt követően azonban véget ér a Gwent aktív támogatása, nem érkezik több expanzió, és csupán néhány fejlesztő marad a projekt mellett, hogy égve tartsák a metaforikus lámpákat. Természetesen a játék 2024-ben és azután is játszható marad majd, a "Project Gwentfinity" szakaszába lépő program azonban már csak a szezonjai és a játékosok által megszavazott balanszváltoztatások által fog frissülni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...