A CES-en mutatja be a HTC a saját Meta Quest-kihívóját

  • Írta: fojesz
  • 2022. december 18.
  • Teaser
Link másolása
Nagy bejelentésre készül a HTC januárban, a cég a CES keretei között rántaná le a leplet a saját Meta Quest-kihívójáról.

A HTC már teaseli egy ideje, hogy új VR-szemüveget szeretne bemutatni, mostanra pedig azt is megtudtuk, hogy a bejelentésre január 5-én, a CES-en kerül sor. Habár a részleteket a cég lakat alatt őrizné addig, a The Verge-nek sikerült némi infót kihúznia a tajvani vállalat illetékeseiből.

Ezek alapján a HTC a Meta Quest kihívójának szánja a terméket, amelyre egyúttal új zászlóshajóként hivatkozik: a céljuk az, hogy egy kicsi és könnyű, teljes mértékben önállóan működő headsetet dobjanak piacra, amely egyszerre kínál teljes értékű VR- és AR-élményt. A szemüveg játékra, szórakozásra, edzésre, sőt üzleti alkalmazások futtatására is alkalmas lehet, mindezt pedig kétórás üzemidő támogatja meg, és természetesen a saját kontrollerekről sem kell lemondanunk.

Az eszköz egyik legfontosabb funkciója lehet - és ez volt a Meta Quest Pro egyik kiemelt funkciója is -, hogy a felhasználók színesben "láthatnak át" rajta a külső kamerák segítségével, igaz, azt egyelőre a HTC sem tudta megmondani, hogy a fejlesztők mihez kezdenek ezzel a mixed reality-lehetőséggel. Az mindenesetre biztos, hogy az új HTC-szemüveg mélységérzékelővel is rendelkezik majd.

Az árazásról szintén nem tudunk konkrétumokat, de miután a szemüveg az eddigi infók alapján a Vive Flow (500 dollár) és a Focus 3 (1300 dollár) közé illeszthető be a termékpalettán, nem lenne meglepő, ha az árcédula is ezt tükrözné. A Meta Quest 2 egyébként 400 dollár.

3.
3.
markoci555
meta quest kihívó feltehetőleg 2x annyiért + legfontosabb funkcióra semmit nem használnak
:D mi ez
szóljatok, ha 10 év múlva adnak egyet normális áron, amit a gép futtat, akár kábellel, addig továbbra is kimaradok a buliból
1.
1.
Extol
Felfoghatatlan a két órás üzemidő, hogy nem lehetett cserélhető akkumulátorral megoldani ezt a dolgot...
Nekem a fejhallgatóm alapból töltögetős, de én úgy oldom meg hogy mikor lemerül, szétkapom másfél perc alatt kicserélem benne az akkut egy töltöttre, aztán megint bírja 14-18 óráig...
Ami kellene nekik egy töltő, és két tartalék akku, így a két óra egyből 6 óra lenne, 4 akkuval 8 stb...

Nekem tuti nem kellene wireless headset ekkora kompromisszumokkal, inkább kerülgetném a vezetéket
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...