Az FTC panasza miatt az Epic Games 520 millió dollár büntetést fizet

  • Írta: Nyuszcica
  • 2022. december 19.
  • Biznisz
Link másolása
A Federal Trade Commission észrevételei a gyermekek adatainak védelmére és a nem szándékos vásárlásokra vonatkoztak.

A Fortnite-ot fejlesztő Epic Games ma bejelentette, hogy összesen 520 millió dollárt fizet a Federal Trade Commissionnel kötött egyezség szerint. A két vád, ami miatt bűnhődnek pedig a következők: az adatvédelem megsértése és a játékosokra erőltetett, nem kívánt vásárlások.

Az FTC azt állította, hogy az Epic megsértette a gyermekek online adatvédelméről szóló törvényt (Children's Online Privacy Protection Act, COPPA), hiszen szülői beleegyezés nélkül gyűjtött személyes adatokat kiskorúaktól. Emellett szerintük az is károsította a gyermekeket, hogy a beállításokban alapértelmezetten be volt kapcsolva a hang- és a szöveges csevegés is, miközben ezeket a játékosokat idegenekkel tették össze egy csapatba.

A Bizottság azt is állítja, hogy az Epic trükköket vetett be a játékosok "becsapására", nem szándékos vásárlásokra késztetve őket.

Az Epic vállalta a büntetés fizetését, méghozzá: 275 millió dollárt az adatvédelmi vádak miatt, és 245 millió dollárt a játékosok becsapása miatt. Ez utóbbival szeretnék kárpótolni azokat a vásárlókat, akiket anyagi veszteség is ért. Emellett az Epicnek ki kell alakítania egy erős, alapértelmezett adatvédelmi beállítást is a Fortnite-ot játszó gyermekek és tizenévesek számára.

13.
13.
crytek
#6: Nem hiszti , hanem fikázás. Ha megdöglene a store se érdekelne ott az enginejük ahhoz legalább értenek az nem moslék mint a store és a hozzáállásuk.
Nekem mindegy miket osztogatni ami érdekel mint mindig steamre szerzem majd be. Csak jó látni hogy egyre nagyobb hulladékokat adnak :)
12.
12.
gabibatya
"játékosokra erőltetett, nem kívánt vásárlások." érdekes ha nem akarok nem vásárolok! Ha meg a gyerekeknek van kártyája, és gozzáférése a számláhozz, az nem az epic hibája :)ami a kártya adatokat illeti nem menti el ha nem akarod! És nem az összes adatott menti!CVC kódót nem mentik sehol!
7.
7.
markoci555
nem az első "adatlopásuk", valószínű nem is az utlsó

egyik legfontosabb ki is lett felejtve, ha jól olvastam másik hírben, automatikusan mentette a kártyaadatot, gondolom ha a tudatlan hülyegyerek rákattintott véletlen pár cuccra, már vette is a hülyeséget
6.
6.
delphijos
#1: Mondjuk azt nem értem miért jó egy cég ellen “drukkolni”. Szeretni nem kell, de ott is dolgoznak emberek, miért jó az neked ha befuccsol ? Neked nem kötelező használni / ott vásárolni. De látom azért azon tudsz hisztizni hogy nem adnak INGYEN elég jó cuccokat… ;)
5.
5.
Zlika84
Hitrelen a cím alapján nagyot néztem, hogy miért pereli az Epic-et a Ferencvárosi TC? :D
1.
1.
crytek
Akkor már teljesen érthető az idei osztogatás színvonala :) Még sok ilyen büntetést nekik
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...