Az első generációs Meta Quest nem kap több szoftverfrissítést

Link másolása
Nem kap már több lényegi szoftverfrissítést az eredeti Meta Quest, de a biztonsági javításokat is csak 2024-ig kapja meg az eszköz.

A felhasználóknak küldött e-mailben a Meta közölte, hogy hamarosan leáll a Quest 1 gyakorlati támogatása. Bár a tulajdonosok továbbra is használhatják az eszközt és a hozzá elérhető alkalmazásokat, a Quest 1 nem kap többé új szoftverfrissítéseket, funkciókat. Emellett a Meta 2024-ig csak a kritikus hibajavításokat és biztonsági javításokat juttatja majd el a headsetekhez. Tulajdonképpen majdhogynem leveszi az eszközről a kezét.

Ahogy a The Verge megjegyzi, a készülék az elmúlt években főként ugyanazokat a frissítéseket kapta, mint az utódja, de mostantól a Quest 1 tulajdonosoknak be kell érniük azokkal a funkciókkal, amelyekkel a készülék már rendelkezik. 

Nem is annyira meglepő, hogy a Meta nehezen tudja biztosítani az új funkciók hibátlan működését a Quest 1 öregedő hardverén. A vállalat még 2019-ben adta ki az első headsetet, amikor az eszköz még az Oculus márkanév alatt futott. 

Az első Quest elveszíti a hozzáférését néhány olyan funkciójához, amelyekkel már rendelkezik: a felhasználók a jövőben nem tudnak majd partikat létrehozni vagy csatlakozni hozzájuk. Továbbá a Meta Horizon Home közösségi funkcióihoz hozzáférő felhasználók 2023. március 5-től kezdve már nem fogják tudni elérni a szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy az eszköztulajdonosoknak már csak néhány hónapjuk maradt arra, hogy feature-complete állapotban élvezzék a headsetet. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...