A Stadia lelövése után is használható marad a Google kontrollere

  • Írta: szlav
  • 2023. január 15.
  • Hardver
Link másolása
Jelenleg kizárólag a halálra ítélt felhős rendszerhez csatlakoztatható a Stadia játékirányítója, egy új frissítésnek köszönhetően azonban ez hamarosan megváltozik.

A jövő héten, egész pontosan január 18-án végleg leállnak a Stadia szerverei. Habár a Google az égi vadászmezőkre küldi a felhős szolgáltatást, az ahhoz tervezett egyedi kontroller nem megy a levesbe. Az irányító tulajdonosai jól tudhatják, hogy az jelenleg kizárólag a Stadia rendszerére csatlakoztatva van bármiféle haszna a hardvernek, a Google azonban a minap bejelentette, hogy ezen rövid időn belül változtatnak.

A következő napokban ugyanis előállnak majd egy eszközzel (valószínűleg egy egyszerű szoftverre kell gondolnunk), melynek segítségével a Stadia-kontrollert egyszerű bluetoothos eszközként csatlakoztathatjuk majd PC-re, illetve a külső irányítókat támogató egyéb eszközeinkre. További részleteket a jövő héten, a szoftver megjelenése környéként hallgatunk ezzel kapcsolatban.

Ingyenes játékkal búcsúzik a Stadia

A Stadia csapata afféle búcsúzó köszönetmondásként egy ingyenes prototípus játékot is megoszt a felhasználókkal. A szimplán csak Worm Game néven futó programot a fejlesztők a Stadia megjelenése előtt gyakran használták a felhős rendszer tesztelésére, az egyszerű Snake-klónt pedig most megosztják a nagyérdeművel is. Próbáljátok ki, már csak pár napotok van rá!

1.
1.
crytek
Gyltet adnák már ki végre
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...