Durva biztonsági rés veszélyezteti a GTA Online játékosait

  • Írta: szlav
  • 2023. január 23.
  • Hír
Link másolása
A Dark Souls nagy biztonsági hibája eltörpülhet a GTA Online (alig létező) pajzsán ütött rés mellett. A hackerek káros programok távoli futtatását is elérhetik az áldozataik számítógépén.

Egy ideig érdemes lesz kétszer is meggondolnunk a belépést, ha a GTA Online PC-s változatával szeretnénk játszani. Habár eddig is tudtuk, hogy a GTA Online csalás elleni védelme egyenlő a nullával, most egy olyan durva exploit került felfedezésre a játékban, amely a személyes adatok kiszivárogtatása mellett akár teljesen haza is vághatja az áldozatok számítógépét.

Számos játékos beszámolt már arról, hogy az egyre meredekebb bűnöket elkövető hackerek lenullázták a profiljukat, illetve kickelték őket az online világból, úgy tűnik azonban, hogy végső sorok nem ezek a játékosok húzták a legrövidebbet. A hírek szerint ugyanis a biztonsági hiba lehetővé teszi a hackerek számára az áldozatok számítógépén való távoli alkalmazásfuttatást, vagyis könnyedén aktiválhatnak különféle malware-eket, bányászprogramokat vagy más rosszindulatú kódokat a védtelen játékosok rendszerén.

A GTA Online subredditjén most egy kiemelt poszt figyelmezteti a játékosokat a PC-s verzió veszélyeiről. Habár ideiglenes megoldás már létezik a korrupttá változtatott fiókok helyreállítására (erről is a fenti linken olvashattok), illetve a Rockstar Games is dolgozik már valamiféle védelem felállításán, jelenleg mindenki számára azt javasoljuk, hogy egy ideig messziről kerülje el a GTA Online PC-s változatát!

1.
1.
l4cyk4
Azt emeljük ki az említett bejegyzésből, hogy az online karaker kitiltása feloldható azzal, ha kitöröljük a Rockstar Games mappát a Dokumentumok könyvtárból, így a kliens a felhőből újratölti a szükséges és épp fájlokat. Persze a fent említett távoli kódfuttatás miatt így sem érdemes mostanában próbálkozni a játékkal PC-n.

Szerk.: Micsoda, szerkesztés gomb??? Mindjárt sírva fakadok. Úgy érzem magam, mint Tom Hanks karaktere A pénznyelőben, amikor meglátja az új lépcsőt. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...