Nyolc hónapot késik a The Day Before

  • Írta: szlav
  • 2023. január 25.
  • Csúszás
Link másolása
Nagyon kellemetlen helyzetbe került a The Day Before fejlesztőcsapata. Váratlan szerzői jogi problémák miatt ismét csúsztatniuk kell a játékot... nem kevesebb, mint nyolc hónappal.

Túl szépnek tűnt, hogy igaz legyen a The Day Before március 1-jére kitűzött megjelenési dátuma, a félelmeink pedig be is igazolódtak - igaz, arra nem számítottunk, hogy a jelenlegi helyzet miatt fog késni a régóta várt túlélő MMO. Habár a játékot készítő Fntastic egy kiadós gameplay bemutatót ígért erre a hónapra, csak rossz hírrel tudnak szolgálni: kénytelenek lesznek november 10-ig elnapolni a The Day Before megjelenését.

A stúdió által közzétett nyílt levélből kiderült, hogy a háttérben egy egészen bizarr szerzői jogi galiba áll. Amikor a Fntastic 2021 januárjában leleplezte a játékát, a The Day Before, mint védjegy, szabadon rendelkezésre állt, a fejlesztők azonban úgy tűnik, nem foglalták le azonnal ezt a címet. Egy magánszemély ugyanis rögtön a bejelentést követően fogta magát és a saját szellemi tulajdonaként lefoglalta a The Day Before védjegyet az Egyesült Államokban, ezzel pedig csak most januárban szembesült a Fntastic csapata.

Habár így elhappolni egy védjegyet nem túl elegáns dolog, világos, hogy a stúdió sem mentes a történések felelőssége alól. Akárhogy is legyen, ez a további nyolc hónap extra időt adhat arra, hogy alaposan kipolírozzák a nagy ígéretekkel beharangozott, hatalmas online kalandokra tervezett túlélő-akciójátékot.

6.
6.
ladiL
A neten kering, hogy mint játék sosem létezett! Az eddigi bemutatók csak renderelt videók voltak...
Sajnos egy nagy HOAX volt az egész projekt :(
5.
5.
markoci555
nem az a legnagyobb baj, hogy hazudtak, hanem, hogy ennyire hülyének nézték a játékosokat
mindenki helyében szabotálnám őket, ha egyáltalán lesz "mgejlenés" (aka early acces bughalmaz)
4.
4.
Mardük
Októberben meg kitalálják, hogy betörtek a stúdióba és ellopták az összes gépet, ezért nulláról kell kezdeniük a fejlesztést. Abandoned 2.
2.
2.
norbi27
#1: Biztos nyolc hónap kell, hogy címet változtassanak vagy megvegyék az élelmes címbitorlótól (ha létezik egyáltalán) a sajátjukat...

Szerk.
Lee, Sun Jae jegyezte be. Véletlenül dél-koreai.
1.
1.
sanada
Garantálható volt, hogy nem fog megjelenni március 1-én, csak az volt kérdés, hogy milyen kifogással fognak előállni. Ez is egy 100%-ig megrendezett szerzői jogi kamu, hogy tovább tudják marketingelni a discord clone app-jukat egy nem létező játékkal. Az nvidia meg szépen benyelte ezt a szép scam-et.

A cikk meg nem tudom miért ír olyanokat, hogy "ígéretesnek tűnő, hatalmas online kalandokra tervezett túlélő-akciójátékot" milyen hatalmas dolgokat láttunk már a játékból?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...