Mellékküldetésekkel, de QTE-k nélkül érkezik a Resident Evil 4 remake-je

  • Írta: szlav
  • 2023. február 1.
  • Hír
Link másolása
A Game Informer egy jókora cikket hozott le a márciusban érkező Resident Evil 4 remake-ről. Az írás sok érdekes részletet elárult a legendás horrorjáték felújított változatáról.

A Resident Evil 4-et sokat a széria abszolút csúcspontjának tartják, így nem csoda, hogy egyre nagyobb a felhajtás a jövő hónapban érkező remake körül. A Game Informer legújabb lapszámában egy érdekes élménybeszámoló cikket olvashattak az vásárlók - habár a magazin fizetős formában digitálisan is elérhető, mi igyekszünk néhány fontosabb új infót kiemelni belőle.

A cikkből megtudhattuk, hogy Leon S. Kennedy számos újféle ellenféllel is megütközik majd a spanyol túra során, ehhez pedig egy új fegyvert is kap majd: egy számszeríjat. Habár az eredeti játékból más ismerős lehet a többféle nyílheggyel felszerelhető íj, az korábban csak Ada Wong önálló fejezetében volt elérhető. Leon vadászkése természetesen ismét visszatér, de a hírek szerint több kést is magunknál tarthatunk majd egyszerre. Bizony, ez azt jelenti, hogy a második részhez hasonlóan itt is "törékeny" lesz Leon leghasznosabb fegyvere.


Az új ellenfelek és fegyver mellett komplett mellékküldetések is kerültek a játékba. Habár a Game Informer csapata azt állítja, hogy a játék a Resident Evil 2 és 3 remake-jeihez képest sokkal jobban emlékeztet az eredetijére (sok jelenetet egy az egyben megtartottak), a már jól ismert sztoriszál mellett más tennivalóink is lesznek, itt pedig nem csak a céllövős minijátékra gondoltak a szerkesztők. További jó hír, hogy ezúttal a bébiszitterkedés sem lesz annyira fájdalmas, hiszen búcsút mondhatunk Ashley Graham életcsíkjától. Az elnök lányának ráadásul utasításokat is adhatunk (bújjon el, tartson nagyobb távolságot, stb.) - úgy tűnik, a fejlesztők jól megérezték, hogy melyik elöregedett rendszereken érdemes változtatni egy keveset.

Amit azonban teljesen elkaszáltak a játékból, azok a Quick-Time-Eventek. Már korábban is hallottunk híreket arról, hogy a Capcom jócskán visszavesz a gombnyomkodós jelenetekből, a Game Informer írói azonban egyetlen ilyen szekvenciával sem találkoztak. Úgy tűnik tehát, hogy Leon legfélelmetesebb ellenfele, a guruló kőszikla is szomorú sorsra jutott.

Mi már alig várjuk, hogy kipróbálhassuk a Resident Evil 4 újrázását. A remake március 24-én érkezik PC-re, PS4-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

3.
3.
Nothing
"Leon legfélelmetesebb ellenfele, a guruló kőszikla..."

Jack "QTE" Krauser: "Am I a joke to you?"
2.
2.
FreeKatana
A "jócskán visszavesznek" már akkor is valószínűleg azt takarta, hogy a szokványos módon nem marad benne QTE, de akciógombként igen. Mintha a múltkor gameplayben láttam volna, hogy a texasi láncfűrészes csapásánál felugrana az ellentámadás gomb, vagy a pofán lőtt falusi közelében. Technikailag ez is amolyan fél-QTE.

Azért a lézeres célzó hiányozni fog. Egyik legjobb eleme volt az eredetinek. Soha nem szerettem tps-ben azt a táguló-szűkülő fitymát célzáskor.
1.
1.
Chdz
Emlékszem mikor GameCube emuval játszottam ki, nem volt egér támogatás, a nyílakkal meg amire állította az ember azzal lehetett lőni... Kegyetlen egy megoldás volt, azért az új egy kicsit jobb lesz ilyen szempontból.. Meg végre a nyomorék QTE-ket is kiveszik. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...