Nemrég jelent meg, de máris lehúzza a rolót a Rumbleverse

  • Írta: szlav
  • 2023. február 1.
  • Gyászhír
Link másolása
Az Epic Games és az Iron Galaxy pankrátoros battle royale-játéka tavaly augusztusban startolt el, és habár a kezdeti fogadtatás rendben volt, a játék mára teljesen elnéptelenedett.

A Fortnite-ra emlékeztető látványvilággal, puskák helyett azonban maszkos pankrátorokkal érkezett meg tavaly augusztusban a Rumbleverse. Az Iron Galaxy Studios által fejlesztett, de szintén az Epic Games által kiadott battle royale-játék ígéretes alternatívája lehetett volna a népszerű műfaj nagyjainak, mára azonban világossá vált, hogy nem sok játékost mozgat meg az efféle pofozkodás.

Az Epic Games bejelentette, hogy a Rumbleverse szerverei február 28-án végleg leállnak, vagyis mindössze fél évvel az indulása után teljesen lehúzza a rolót a játék. A hónap végéig mindenféle kozmetikai jósággal, XP-szorzóval és ingyenes battle passel gazdagodhatnak a játékosok, mindez azonban nyilvánvalóan elveszik márciustól. Érdemes továbbá tudni, hogy akik korábban pénzt adtak ki az amúgy free-to-play címként operáló Rumbleverse-re, azok mind pénzvisszatérítésben részesülnek majd - ennek menetéről és részleteiről később nyilatkozik a kiadó.

Az Iron Galaxy csapata egy nyílt levélben búcsúztatta el a becsődölt játékot, megköszönve azon felhasználók részvételét, akik kitartottak mellette. Habár ez a jelenleg ismert Rumbleverse végét jelöli, a fejlesztők nem szeretnék végleg elengedni a vele kapcsolatos terveiket:

"Őszintén reméljük, hogy ez nem jelenti a Rumbleverse tényleges végét. Mi lenne, ha azt állítanánk, hogy még nem láttátok a Rumbleverse-t a végleges formájában? Ha egyszer lehetőségünk lesz arra, hogy újra üdvözöljük az embereket a csatabárka fedélzetén, reméljük, hogy elfoglaljátok majd a titeket megillető helyeteket az kilövéskor." - írta az Iron Galaxy csapata, némi reményt adva a legnagyobb rajongóknak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...