HWSW: Újabb részletek jöttek a netflixes jelszómegosztásról

  • Írta: szlav
  • 2023. február 2.
  • Hír
Link másolása
Frissült a streamingszolgáltatás gyakori kérdéseket listázó oldala, ahol már az is olvasható, miként fogja ellenőrizni a háztartások közös fiókhasználatát - írja a HWSW.

Gőzerővel készül a Netflix azokra a belengetett változtatásokra, amikkel próbálná megállítani a felhasználói bázisa lejtmenetbe állását. A hirdetésekkel támogatott olcsóbb előfizetési csomag novemberi érkezése után bejelentette, hogy idén év elején bevezeti azokat az új intézkedéseket is, amikkel visszafogná a fiókmegosztás jelenségét. A közös fiókhasználat és a jelszómegosztás bevált gyakorlat a különféle streaming szolgáltatások előfizetői közt, de ahogy a piac kezd telítődni és a csomagok árai is emelkednek, a szolgáltatóknak is nehezebb növekedniük.

A Netflix pár hónapja jelentette be, hogy fellép a több háztartás közti közös fiókhasználat ellen. A megoldást eddig szűkebb körben, pár országban tesztelték, a streamingszolgáltató most bővebb tájékoztatást adott arról, hogy a gyakorlatban ez miként fog működni.

A Netflix gyakori kérdéseket tartalmazó támogatói oldalán már saját szekciót kapott a fiókmegosztás témaköre, ahol a szolgáltató tisztázza, hogy egy fizikailag más háztartásban élő személynek saját fiókot kell használnia a platform eléréséhez, a kulcsszó pedig a tartózkodási hely ellenőrzése lesz. Az ellenőrzés során az IP-címet, az eszközazonosítókat és a fióktevékenységet is figyelni fogja a Netflix annak meghatározására, hogy adott fiókba az alapértelmezett címről próbál-e valaki bejelentkezni. Amennyiben úgy találja, hogy valaki egy másik lokációból használná huzamosabb ideig a szolgáltatást, mint ami az elsődleges cím, a felhasználót akár végérvényesen eltilthatja a fiók használatától.

Tovább is van még. A Netflix a távoli bejelentkezés menetéről és a fiókmegosztással járó pontos retorziókról is nyilatkozott - a részletekért irány a HWSW!

9.
9.
Neo1989
Ez nem szép, de aki P2P-t használ az ezen csak röhög egyet.
7.
7.
markoci555
szívesen támogatnék 1-2 jobb sorozatot (összességében akár drágábban mintha évekig fizetnék egy ilyen ***t), megvéve valamiféle hozzáférést szerverről, mint pl steam játékok esetében, és ugyan úgy, mint a game pass szerűségekre, ilyenekre sem fogok előfizetni...
nekem fizikai dvd-ket meg ne adjanak, mert nincs lejátszóm hozzá
nem is értem milyen jogi világban élünk, ahol el lehet adni cd-ken több tízezerért egy-egy évadot, de online meg elérhetetlenek előfizetés nélkül

zene, játék, könyv, film stb. ezekkel valamiért nincs baj, csak a sorozatokkal
6.
6.
crytek
#5: Én az HBO-t anno szerencsére előfizetés mellé kaptam ha kérem ha nem az előfizetésem ugyanannyi lett volna így kértem. Ilyen csomag már nem is létezik ami nekem van, hivogatnak is rendszeresen hogy nem akarok-e váltani ...de mivel akkor hbo már nem lenne benne így nem váltok róla.
(Van sok sorozat rajta amit nézek meg filmek + tesom kislánya ha nálunk van nézi a meséket rajta.)
5.
5.
Grabowsky30+
Egy barátommal fizetem felesbe a legdrágább csomagot, ha ezt behozzák akkor lemondom az egészet a francba és torrent téka ingyéééé! Aztán mehet az anyjába a pénzéhes féreg netflix az HBOmax-al együtt az is egy akkora szar lett!
4.
4.
crytek
#3: Az egész ötlet egy nagy fail. Ez kb olyan hogy a sony vagy a ms hirtelen bejelentené hogy aki home-ol ps-en (fene tudja ott mi a neve) vagy xboxon és nem egy címen szoktak játszani akkor majd letiltja azt a felet ahonnan nem megy a zseton..
Nevetséges. Nem napi szinten 10-esével kéne a sorozatokat gyártani amit a saját úri kedvük szerint rögtön kaszálnak ha éppen fúj a szél és akkor nem kéne az embereket szívatni. Elég agytröszt emberek dolgozhatnak ott is ha azt hitték a 4 fiókos megoldást nem ilyen modon fogja használnak a fél világ..
3.
3.
Zisten
#2: Rokonaim németben élnek, nyáron hazajönnek 2 hétre és majd letiltja őket a netflix. :D :D
Mondjuk nem tudom mi a jobb, ha emelik az árat vagy ha ezzel elveszítik az előfizetőik felét? Ebből lesz még gond, ha rossz lesz az algoritmus. :)
2.
2.
crytek
Ez mindenképpen érdekes lesz... tesoméknál vagyok 3.ként és a rokonuk pedig 4. a csomagban.. 2 account a fizetés helyén van használva (tesom és felesége) a másik kettő pedig full más városban.. epekedve várjuk a dolog kimenetelét
1.
1.
Zisten
Erre kíváncsi leszek.
Van egy házam vidéken, ahová a jóidő beköszöntével minden hétvégén lent vagyok.
Olyankor leviszem a PS4et és azon filmezek.
Pesten meg marad a PS5 és azon filmezek.
Az szép lesz, ha elbaszódik az algoritmus és ezért letilt. :D :D :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...