Új képeken a The Lords of the Fallen

  • Írta: pandaril
  • 2023. február 6.
  • Hír
Link másolása
A félresikerült soulslike-játék ígéretes rebootjáról a képek mellett egy rövid videót is megosztottak Twitteren a fejlesztők.

Az újradolgozott souslike játékról Twitteren közölte az infókat a játék hivatalos fiókja. A képek mellett kaptunk egy pár másodperces teasert is, ezt a linken keresztül tudjátok megtekinteni, a képek pedig a következők:


A játékot még a tavalyi Gamescomon mutatták be, és az eredeti játék rebootja lesz, ötször akkora játéktérrel, mint az elődjéé. Az Elden Ringhez hasonló egyjátékos és többjátékos kalandban lesz lehetőségünk co-op és PvP módokban is játszani, összese 9 különböző kaszttal. Pontos megjelenési dátumot még nem kapott, azonban az idén várható, 9 évvel az eredeti játék megjelenése után, és PC-re, Xbox Series S/X-re és Playstation 5-re fog megjelenni.

10.
10.
Extol
Én lenyomtam maxra az előző részt, de szerintem nem volt nagy dobás, a Dark Souls-al még nem játszottam, de a lényege a kitartás.
Az hogy - úh meghaltam megint béna vagyok és hagyom - ehhez épp nem a jó hozzáállás
9.
9.
Hoki György
Doomslayer ajánlásaival is egyet tudok érteni - sok Soulslikeot nyomtam, és van egy kis elfogultságom a Fromsoft felé, de pl a Steelrising nagyon jó volt, a Fallen Order szintén.

Egyébként, nem kell nagy pro gamer életérzés ahhoz, hogy túljuss a kezdeti nehézségeken, amit én láttam, hogy sokan azért adják fel, mert ráizgulnak, mennyire nehéz a játék, azt hiszik sokat számít az xp, amit elveszítesz, plusz megvan a régi betanult/megszokott gondolatmenet, hogy a halál rossz, és bukást jelent. Ez a fő dolog, amit az ember leküzd a Souls játékokkal/Soulslike-okkal. Én sem vagyok kifejezetten pro egyikben sem, sokat halok meg, elnézem a dolgokat, de maga a vereség is része az útnak, ha mást nem is, ezt megtanítja a játék. Mert bár az xp-d elveszik, a te saját szinted nő. Olyan részen, ahol meghaltál egyszer, óvatosabb leszel, olyan támadást, ami megölt párszor megtanulod felismerni a legkisebb jelből. Amikor pedig ez a fejben összerakott tudás elkezdi vezetni a játékbeli cselekedeteidet, akkor onnantól érzed, hogy egyre könnyebb a játék, mert megismerted a "gonoszt". Választasz egy utat, választasz egy technikát, ami működik - legyen az akármi, ha valaki azt mondja, hogy ezt a játékot csak így vagy úgy lehet kitolni, mert különben nem vagy igazi gémer, le kell szarni - használod, alkalmazkodsz, és győzöl. Az egyetlen kivétel ezalól a Sekiro, mert ott egy játékstílust kapsz, és ha nem vagy jó benne, akkor sose fog menni a játék.
8.
8.
DragonBleacPiece
#6: ha meghalsz visszamehetsz az elvesztett dolgokért, és ezúttal óvatosabb leszel és így tanulod meg a játékot, nem esel bele ugyanabba a hibába mint először
7.
7.
crytek
#5: Prince of Persia össze le van tolva azokban nem volt egy deka nehézség sem.

"Olyan gamet kéne szerintem választanod magadnak kezdésképp aminek annyira tetszik a hangulata hogy nem zavar ha meghalsz sokat"

A gond ott van hogy az első 200 méteren nem jut túl az ember ott nem igen találni addig hangulatot csak az életkedve megy el az usernek. Biztos meg lehet tanulni hiszen már csukott szemmel fogselyemmel viszik végig a prok ezeket a játékokat ,de attól én még bárhogy akarom egyszerűen nem tudom betanulni a harcot. Ez van béna szar vagyok..
6.
6.
Shao Kahn
#3: Én Soulslike játékok terén ugyanolyan helyzetben vagyok mint crytek. A kategóriából egyedül a Bloodborne-ot próbáltam ki, de még az első bossig sem jutottam el soha. Azóta kerülöm ezt a kategóriát mint a pestist, egyszerűen nem vagyok elég profi játékos hozzájuk. Szerintem a Soulslike játékokkal az a baj, hogy nem lehet bennük akármikor menteni, és hogy az elhalálozás elveszi az összes összegyűjtött XP-t. Szerintem az a két dolog közös az összesben. Bárcsak ezt a két dolgot kitörölnék valamelyikből!
5.
5.
DragonBleacPiece
#3: Figyi..a dark souls 1-ben a hídon lévő taurus demon 3 ütés. Az előtte lévő helyen a ládában van 3 darab item amivel + villám sebzést tehetsz a fegyódra, direkt ellene van ez odatéve. Odamész a bosshoz, megfordulsz felmászol a létrán, elsütöd a fegyódra a villám cuccot ,ráugrasz és lenyomod a támadást és már 3/4 hpját leütötted neki az ugrással. Annó nekem is több óra volt pl a dark souls 3-ban az első tutorial boss legyőzése, mert nem tudtam hogy létezik target lock gomb és csak a levegőbe vagdalkoztam. És gondoltam is hogy úú ez aztán igazi hardcore játék.. amíg meg nem néztem egy videót a bossról, és kiderült hogy mi volt a gáz. Olyan gamet kéne szerintem választanod magadnak kezdésképp aminek annyira tetszik a hangulata hogy nem zavar ha meghalsz sokat, mert érdekesek a helyszínek benne, pl bloodborne. De am ha annó játszottál a prince of persia: warrior withinnel, sztem nem okozhatnak túl nagy nehézséget a souls játékok se. Code vein egyszerűbb mert van egy lineáris pálya amin végigmész, és van 1 segítőd, csak nem mindenkinek jön be az anime style.
4.
4.
Doomsayer
#3: Én inkább a Steelrising-et ajánlanám, ha tényleg tetszik a műfaj és bele akarsz jönni. Abban lehetőség van nagyon könnyűre (is) beállítani, onnantól, hogy ne legyen stamina, maghalásnál ne vesszen el az xp, neked több sebzés, nekik kevesebb, stb... De hasonló lehetőségek vannak a Fallen Order-ben is. Vagy ott van a Code Vein, amiben bár állítgatási lehetőség nincs, ott mindig lehet egy partnered és ezek akkorát ütnek, mint az ólajtó. Meg az is olyan light-féle, a fele boss-t elsőre ütöttem meg, pedig én amúgy sem vagyok nagy souls-os és nem is szeretem a Dark Souls és Bloodborne játékokat, sem a Sekiro-t, de a Sekiro totálisan más stílusú. Elden Ring sem rossz tipp, mert fel lehet magad farmolni, ott vannak a kezdő tipp videók, hogy tényleg 20-25 perc alatt össze lehet futkozni és szedni egy jó ruhát és fegyvert rögtön kezdésnél, amivel kb 200%-al könnyebb lesz a játék, és amíg az az előny kitart meg belejön az ember a játékba. ER igazából szerintem nem is kifejezetten nehéz, hanem inkább izgalmas - de vannak benne szivatósabb részek. Az ám a helyzet, hogy amire belejössz ezekbe a játékokba meglátod, hogy a legtöbb tikuk az, hogy nem úgy kell menni benne, mint az állatember, hanem egy-két ütés után arréb kell állni, hogy az ellenfél luftot üssön. Szóval inkább módszerekről és türelemről szól, mert nincs bennük igazi harc, mint mondjuk egy Witcher 3, God of War, vagy Devil May Cry és hasonló játékokban.

https://www.youtube.com/watch?v=tx9IsK8qhg4&ab_channel=BoomstickGaming
3.
3.
crytek
#2: Nekem mind tetszik csak mindegyik moslék nehéz számomra. A sima Lords of the Fallen-t is az első "igazi" bossfightig tudtam elvinni ahol a két szobor ellen kellett harcolni. Sose tudtam túljutni. Dark Souls 1 is eséyltelen volt ott már a várfalon a minotauruszon se tudtam továbbmenni.
Most ott a game passba a Mortal Shell az első 20 perces részről sose jutottam tovább mindig megölnek pedig ezek csak mezei harcosok boss-t hírből se láttam még.. :(
Sajnos ez van nem mindenkinek valóak ezek.. :(
2.
2.
Hoki György
Csak találni kell egyet, ami behúz és neked való. Annyit mondanék, hogy a Fromsoft félékkel kell nyitni, mert azok a legösszeszedettebbek - a Lords of the Fallen 1 pl kifejezetten fájdalmas élmény volt, rettentő rossz félreértése a Souls lényegének - azon belül, változó a nehézség, az érdekesség, stb.

Ha ajánlanom kéne egyet, vagy a Bloodborne, vagy az Elden Ring lenne. Az előbbi csak simán az egyik legjobb játék amit valaha játszottam, és inkább akció, mint rpg, az agressziót és bátorságot jutalmazza. Az Elden Ringet nem kell nagyon bemutatni, a tavalyi év megtette, de ennél úgy érzem, jogosak a díjak és elismerések. Emellett, ez a legújoncbarátabb Soulslike ami csak van, kis felfedezgetéssel és kalandozással, egyszerűen túlszintezed magad az egész fősztorin.

(Plusz a Bloodborne része a PS Plusnak, szóval ki lehet próbálin akármikor :D )

Csak hogy a cikkhez is szóljak, koncepciós részen kifejezetten jól néz ki a játék, mondjuk az elsőnek se a kinézetével volt a baj. Hátha tanultak a hibákból.
1.
1.
crytek
Á megfájdul a szívem ,hogy én ezekhez a souls jellegű játékokhoz genetikai hulladék vagyok :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...