Bajok a Beyond Good and Evil 2 fejlesztőinél

  • Írta: zoenn
  • 2023. február 28.
  • Hír
Link másolása
Már a francia munkaügyi hatóságok is vizsgálódnak a Ubisoft Montpellier csapatánál, hiszen egyre több dolgozó panaszkodik kiégésre, rengetegen vettek ki betegszabadságot és a vezető is távozott.

Már több mint egy évtizede zajlik a Beyond Good and Evil 2 fejlesztése a Ubisoft Montpelliernél,  noha a kiadó szerint a munkálatok továbbra is aktív fázisban vannak, nem tudni még, mikor lesz végleges termék belőle. Lapértesülések szerint borzasztó munkakörülmények uralkodnak a francia stúdiónál, rengetegen panaszkodnak kiégésre, így bizony bajba kerülhet a várva-várt játék jövője.

Kiderült, hogy a helyi munkaügyi hatóság vizsgálódik a csapat körül, a tavalyi évben a dolgozók többsége betegszabadságon volt, mások kiégésre panaszkodnak, illetve a stúdió ügyvezető igazgatója, Guillaume Carmona a hét elején felmondott 18 év után. Sem a Ubisoft, sem az érintett szakember nem közölte a távozás pontos okát.

Mivel a vezető elment, a dolgok még rosszabbra fordultak, nincs átfogó koncepció a jövőt illetően. Már több mint négy év telt el a legutóbbi gameplay videó megjelenése óta, a rengeteg késés mellett számos kreatív és technikai nehézségek ütötték fel a fejüket a Beyond Good and Evil 2 fejlesztése körül. Van mit tennie tehát a Ubisoftnak, ha meg szeretné tartani a játékot és a tehetséges fejlesztőit.

4.
4.
Ooorky
#3: Dikk a csövesbánat.
3.
3.
crytek
Jobb helyeken már rég remake-elték volna az első részét ehelyett a vergődés helyett
2.
2.
Heldengeist
Amúgy őszintén van még értelme fűrészelni a szart? Az első rész már 20 éves és jó játék, kritikai siker volt, de üzletileg már nem annyira. Vagyis nincs olyan nagy rajongótábor mögötte, hogy az ennyi idő után megérjen egy folytatást. Rebootolni sem sok értelme van, mert nem húzónév.

Ha az Ubi nem idétlenkedne ennyit a folytatással, már rég elfeledett gyöngyszem lenne, mint annyi másik játék a korszakból.
1.
1.
zsocc-nrg
El kéne ezt engedni. Már maga a koncepció sem illik az eredeti játékhoz...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...