Nézzünk bele alaposabban a Resident Evil 4-be!

  • Írta: szlav
  • 2023. március 2.
  • Videó
Link másolása
Jókora mennyiségű előzetes anyaggal lepett meg bennünket a Capcom, így közelebbről is szemügyre vehettük Leon S. Kennedy alaposan újradolgozott kalandját.

Március 24-én érkezik a Resident Evil 4 remake-je, de a Capcom addig sem hagy minket látnivalók nélkül. A sokak által a széria csúcspontjaként tartott epizód újrázását számos friss, nyers gameplay anyagon követhettük, melyből egy kiadós összeállítást is hoztunk nektek videón. A játékmenetet figyelve nemcsak a jóval sötétebb, de nagyságrendekkel részletgazdagabb látványból kapunk ízelítőt, de a képernyőre kerül pár nagyon érdekes újdonság is.

Habár a játékmenet magja és a helyszínek elrendezése maradt a régi, jól látható, hogy Leon és a las plagastól fertőzött helyiek is jóval dinamukusabb animációkkal esnek egymásnak. A rendőrnövendékből különleges ügynökké vált harcos pörgőrúgásai persze itt is elengedhetetlenek, de most saját kézzel irányíthatunk olyan szekciókat is, amelyek az eredeti játékban csupán hosszabb Quick Time Eventek voltak - ilyen a Krauserrel való első bossharc is.

Az ikonikus inventory-rendszer és Leon bőröndje többé-kevésbé maradt a régi, azt azonban érdemes kiemelni, hogy néhány új csúzli is helyet kap majd a játékban: ilyen például a robbanó nyílhegyekkel is megtölthető számszeríj, amelyhez hasonló korábban csak Ada Wong kiváltsága volt. Szintén jó hír, hogy a történet harmadától nem kell majd Ashley Grahamre pazarolnunk a gyógyító eszközeinket. Az amerikai elnök lánya okosabban követi majd az utasításainkat, segít néhány puzzle feladványban, saját életcsíkkal pedig nem rendelkezik - csupán arra kell ügyelnünk, hogy az ellenfeleink ne kapják őt a hátukra.

A bemutató abszolút fénypontja a Garradorral való harc volt. A kastély mélyén fekvő zárkák sötétje elképesztően félelmetes környezetet ad az ütközetnek, és habár az ellenfél lényegében nem változott sokat (hatalmas karmokkal támad, hangra érzékeny, a hátán van a gyengepontja), jól érezhető, hogy mennyit tud dobni az élményen, ha egy csupasz szürke szobából egy borzasztó, sötét verembe helyezik át az efféle minibossokat.

A Resident Evil 4-remake március 24-én érkezik PC-re, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

2.
2.
xsbrx
Látom ezúttal óvatosak voltak a Capcomnál amikor a footage-ot közzétették és nem hagyták benne a sztori spoilert, mint az előző trailer esetén.
1.
1.
sumblinker
Az egyetlen remake a Tomb Raider Anniversary óta, amit nagyon várok. <3
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...