PC-re is jöhet a Final Fantasy XVI, de nem mostanában

  • Írta: zoenn
  • 2023. március 3.
  • Hír
Link másolása
Megvan rá az esély, hogy PC-s verziót kap a Final Fantasy XVI, hiszen a producer, Naoki Yoshida nem zárkózott el a port elkészítésétől, azonban a megjelenésre bizony még várnunk kell, nem is keveset!

Naoki Yoshida a japán PlayStation Blogon gyakorlatilag megerősítette, hogy igen, elkészülhet a Final Fantasy XVI PC-s változata, ugyanakkor biztosan nem készül el a PlayStation 5-ös verzió premierje után számított hat hónapon belül. A sorok között olvasva kiderült, hogy a JRPG csupán ideiglenes exkluzivitást élvez a Sony konzolján, azaz hat hónapig nem is készül belőle más port.

Mivel a Square Enix rengeteg pénzt és időt fektetett a PS5-ös változat optimalizálásába, így a csapatnak ideje sem volt a PC-s verzióval foglalkozni, ehhez több időre és anyagi erőforrásra van szükségük és korántsem 100 százalék, hogy fél év múlva el is fog készülni.

"Szeretnénk kiadni és valószínűleg ki is fogjuk, de jelenleg nem tartunk abban a szakaszban, hogy meg tudjuk mondani, pontosan mikor." - fogalmazott Yoshida.

A producer hozzáállás dicséretes, hiszen azt szeretné, hogy a lehető legtöbb játékos elérjék a Final Fantasy XVI-tal, de jelenleg a PlayStation 5 élvez prioritást.

A játék június 22-én fut be a Sony konzoljára, és ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, hogy valamikor 2024 folyamán PC-re is.

2.
2.
Chdz
#1: Hát nem is ezért a gémért rohannék PS5-öt venni.. Ha már nem nagyon van most saját "húzócímjük", akkor veszünk egyet alapelv..
1.
1.
Csoki80
Megy a süketelés a square-enixnél, jól benyalnak a sony-nak :-D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...