Szeptemberre csúszik a Starfield

  • Írta: zoenn
  • 2023. március 8.
  • Csúszás
Link másolása
Habár a Bethesda legutóbb 2023 első felére igérte a nagyszabású sci-fi játékának megjelenését, végül csak ősszel csaphatunk le a Starfieldre. Sebaj, nyáron legalább alaposan belenézhetünk!

Tovább kell dolgoznia a Bethesdának a Starfielden, hiába volt úgy, hogy még az év első felében rátehetjük a mancsunkat, végül csak szeptember 6-án landol a játék PC-n és Xbox Series X/S-en.

Az ambiciózus szerepjáték rendezője, Tod Howard azonban megnyugtatott mindenkit, hogy bővebben is belenézhetünk a játékmenetbe a Starfield Direct keretében június 11-én, hiszen "a játéknak sok olyan jellemzője van, amit elvárnak a rajongók, ugyanakkor egyedi élményt is nyújt" - fogalmazott Howard.

25.
25.
crytek
#24: Továbbra is elfelejted hogy nem mindenki használja a szolgáltatást amiért fizet :)

+ nem olyan nagyok ezek az összegek. Az epic ingyenes játékainak volt listája mi mennyibe fájt nekik...és AZOK INGYEN voltak minden számára. Szóval ha 30 millió ember regelte be a GTA5-öt akkor is ugyanannyit kapott a rockstar érte mintha csak 10 millió ember szerzi be.. és pitiáner tételek voltak ott is itt pedig az nem előfizetés hanem valóban mintha megvetted volna.. És ha megnézed a ms sajátjain meg 1-2 "nagyon" kivül indie meg nem túl nagy fejlesztők vannak aki pár száz ezret vagy csak milliókat kérnek.
De sose tudjuk meg milyen feltételekketül kerülnek bele a játékok... én szerintem nem mindig csak nesze itt van 5 millió $ dolog játszik..lehetséges hogy pl olyan is benne van hogy figyu game passos a címed 4 hónapig cserébe az ez idő alatt eladott példányaidnak a 100%-a a tied .. Sose tudjuk meg
24.
24.
zoli12i
#22: Az oké, hogy valamennyit lehúzz rólam az MS a GP-vel, de én akkor sem fizetek meg semmit sem. 1 év alatt max egy játék árát ha megfizettem így.
Attól még ott lesz 100+ játék a GP-ben, amit nem a fogtündér hord a kínálatba. Minden cím brutális összegért kell, hogy bekerüljön, főleg akik megjelenés napján is berakják. Az hogy a független kiadóknak megérje day1 berakni, ahhoz rengeteg pénzt kell, hogy kapjanak az MS-től. Mindig nem látom ennek az értelmet hosszú távon.

Ui.: 120 dollárból több, mint egy játék árát hozzon vissza, de na.
23.
23.
Heldengeist
#20: Ezzel szoktatják be a játékos közönséget arra, amikor véglegesen szolgáltatássá válik a játék. Ez már ugyanaz a modell, amit a streaming valósít meg, csak egyelőre még egyben letöltheted a játékot. De ugyanúgy nem a játékra veszel licencet, hanem a GP szolgáltatásra, ha valami kikerül ugyanúgy nem férsz hozzá és ha felmondod az előfizetésed, ugyanúgy ugrik az egész "játékkönyvtárad".

Aki eddig megvette a játékot, akár lemezen konzolra, az ezután előfizetésben is megtudja, csak digitálisan. Aztán idővel, ha már elegen leszoktak a vásárlásról, akkor már nem lehetőség lesz, hanem csak így lesz elérhető.

Ugyanez volt a digitális vásárlással. Először lehetőség volt, néha aktiválhattad a lemezes kiadást is, de attól még működött offline, aztán már kötelező volt aktiválnod, mára meg lemezen sok játék meg sem jelenik már és ritkaság, ha valaki egy új gépbe optikai meghajtót tesz.

A MS hosszútávra tervez, aminek a vége az lesz, hogy a játékos végképp teljesen ki lesz szolgáltatva a tartalomszolgáltatónak.

Az üzleti oldala meg? Rengetegen vannak, akik az aktuális CoD-on vagy sportjátékon kívül nem nagyon játszanak mással. Egyszer megveszik, aztán egy évig minimális vásárlásaik vannak a mikrotranzakciókon kívül. Megint mások pedig a szezonális leárazásokon vesznek pár játékot évi $30-60-ért, aztán részükről ennyi, emellett van esetleg egy-két kedvenc sorozatuk, amire 3-5 évente ráugranak teljes áron. Így viszont garantált az évi $120 minden egyes felhasználótól, még a legsóherebbektől is, mint crytek, plusz a mikrotranzakciók azoktól, akik egyébként is veszik.
22.
22.
zoli12i
#21: Végülis az Forzát is milliók vesszik meg, aztán közben meg ott van a GP-ben…
21.
21.
crytek
#20: Pont hogy nem vág el semmit sőt.. a szerinted agyhalottak ugyanugy ki fogják csengetni a teljes árat az én fajtám pedig fizet azért amiért eddig nem.
20.
20.
zoli12i
#19: A te véleményed irreleváns, mivel senki számára nem vagy tényező, mivel sóher vagy és nem költesz. Viszont van egy hatalmas totál agyhalott réteg, akik 28 ezreket adnak ki Codok-ra. Ezt vágja el most az MS, sőt még fizetnek is ezért 70 milliárd dollárt. Totál értelmezhetetlen számomra, legalábbis pénzügyileg.
Itt maximum a mikrótranzakciókból látnak majd pénzt.
19.
19.
crytek
#18: Totál zakkant akkor lenne ha nem lépné meg.
Most mi a jobb? Ha nem veszem meg soha a codot azaz 0$ bevétel vagy előfizető vagyok évekig... Szerintem nem kell tovább magyaráznom
Sok embert csak a single érdekel azok eddig se vették meg se teljes áron se féláron sokan vagyunk így.. de a game pass árát röhögve kiadjuk érte. A ms-ot pont nem érdekli te min tolod és milyen opcióban minden bevétel hozzájuk megy majd. Nem véletlen tolná be ps plusba is 0 day nekik tökmindegy.
Aki aktívan multizik az úgyis megfogja venni teljes áron ahogy eddig is tette.
18.
18.
zoli12i
#12: Állítólag még a Codokat is day1 szeretnék majd betenni. Olyan IP-t, ami hetek alatt hozz teljes áron milliárdokat. Totál zakkant az MS.
17.
17.
zoli12i
2. éve csúszik és most a gunplay-t egy másik stúdiónak kellett az alapoktól újra elkészíteni, mert annyira vérgáz volt. Biztos jó lesz.
Legalábbis cryteknek majd jó lesz GP-be...
16.
16.
crytek
#14: Nem releváns. Mivel a veszteség akkor veszteség ha az adott évben minuszos a bevétel. Ezeknek meg 78 másik helyről jön a bevétel. Szóval nekik kb rezsi leírás. Szóval bukâs de mégsem. Ha érezné ezt bármelyik is egyik se lenne már.
15.
15.
Kolompár Tarzan
Ha most fogadni kellene pénzben arra, hogy ez a cucc szeptemberben kijön, akkor tuti nem tennék rá. Ha arra kellene fogadni, hogy egy bugfőzelék lesz és 2024-nél előbb nem lesz érdemes vele játszani, na arra sok pénzt tennék.
14.
14.
honest guy
#13: "A mai világban ami totál bukás azt nem igen erőltetik senki se hülye."

Eddig azt hajtogattad, hogy az Epic hülye, mert feleslegesen osztogat ingyen játékokat és mennyit bukik amúgy évente....

:D
13.
13.
crytek
#12: Ugyanannyi mint ahogy annak hogy exklúziv címeket készít bárki..
Veszel egy xboxot esetleg miatta
Előfizetsz egy szolgáltatásra esetleg miatta

Nem mellesleg az hogy valami game passos nem jelent semmit ahogy eddig se jelentett mi hova jött. Én hiába tolok le sokmindent game passon pcn mégis megveszem őket steamre (bundleból természetesen) Sokan vannak így hiába a game pass megveszik. Pl aki több ezer órákat öl egy codba neki jobban megéri 70euroért megvenni mintsem pl 1 évig havi 15euorért fizetni a game passot.
Nem mellesleg sokan fizetik úgy hogy nem is használják a szolgáltatást
A mai világban ami totál bukás azt nem igen erőltetik senki se hülye.
12.
12.
GemForge
#10: Lehet hogy ő teljes áron szeretné megvenni. Csak azért is... Nem tilos.
Nekem azé' jó lesz a GPassos is. :)

Amúgy meg lehet, hogy azért nem teszik a videóba, hátha többen ugyanígy "nemtájékozottak" maradnak és megvásárolják.
Magam és a GPpassom ellen dumálok, de továbbra sem értem, higy a csalogató marketingen túl mi értelme van ingyen odadobni a méregdrága fejlesztéseket bagóért...
11.
11.
Jarl Balgruuf
#3: Az, zéró hype. A Bethesda a Skyrim óta semmit nem tett le az asztalra ami értékelhető sajnos.
10.
10.
crytek
#9: https://www.xbox.com/en-US/games/starfield

Beszédes. Meg minek tegyék a videoba ami a kezdetektől tény?
9.
9.
csoki0619
#8: Hát pedig a trailer végén sem írja a Gamepass-t.
8.
8.
crytek
#7: 0. naptól úgy van hogy 0 day game passos lesz ezt rajtad kívül mindenki tudja. Szóval én nem fogok szeptemberig várni mert én és ahogy az egész világ is rajtad kívül tudjuk hogy 0 day game passos lesz.
7.
7.
Kamukaze
#4: Majd erre visszatérünk Szeptemberben. Addig is nyavajoghatsz tovább minden szarságon.
6.
6.
Heldengeist
Na hát kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. A Bethesda friss megjelenései jellemzően nem voltak épp készre polírozva és a játékosok nagy része az utóbbi időben elveszítette a türelmét az ilyesmivel kapcsolatban. A Fallout 76 után nem hiszem, hogy elnéznének nekik egy hasonló állapotú megjelenést.

Egyébként igen, eléggé se íze, se bűze játéknak tűnik az eddigi videók alapján.
5.
5.
hedzsooo
Jo lesz ez majd... PC-n, modderek altal... :D :D :D

Amugy ilyen kaliberu jateknal 2-3 csusztatas siman belefer, anno pl. Witcher 3 eseteben is megvolt ez keremszepen. Meg ebbol is lehet vegul akarmi is. :)
4.
4.
crytek
#2: Esetleg ha leírod a játék nevét is amiről beszélsz az jó volna. Mivel ez is mint minden más ms cím 0 day game passos lesz. Szóval melyik játékról beszélsz?
3.
3.
RangerFox
Az eddig látottak alapján annyira borzasztó és ingerszegény, hogy egyszerűen nem akarják elfogadni a tényeket, és addig csúsztatják, amíg lehet. Nagyobb bukás lesz, mint a Halo Infinite.
2.
2.
Kamukaze
Nyugi krájtek! Tudom, borzasztó, hogy nem első napos gpass, de mire bekerül bundliba, már te is egy kész játékkal játszhatsz :)
1.
1.
crytek
Majd a Star Citizennel együtt megjelenik ez is :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...