Hackertámadás érte a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztőjét

  • Írta: zoenn
  • 2023. március 13.
  • Hír
Link másolása
A GSC Game World egy tweetben figyelmeztetett mindenkit, hogy orosz hackerek jutottak be a szervereikre és onnan a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl egyik korai verzióját is ellophatták.

Egy biztonsági rést kihasználva "orosz közösségi hálózatból" származó illetéktelen behatolók olyan adatokhoz fértek hozzá a GSC Game World szervereiről, amelyek spoileres tartalmak lehetnek a rajongók számára. A S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl korai verziója is feltűnhet az interneten - azaz komoly baj lehet az ukrán fejlesztőnél.

A vállalat több hónapja szenved a folyamatos kibertámadások miatt, amely az ukrajnai orosz invázióval kapcsolatos. "Hazánk iránti támogatás meginoghatatlan, elkötelezettségünk változatlan marad - továbbra is megteszünk minden Ukrajna támogatásáért, és ez a jövőben sem fog változni" - olvasható a GSC twitteres közleményében. Magyarán ők nem hátrálnak meg, hiszen sokkal félelmetesebb dolgokat is láttak már az életben.

A srácok egyúttal felhívták a figyelmet a lehetséges szivárgásokra, és kérik, tartózkodjanak a rajongók az ilyen tartalmak terjesztésétől. Az orosz közösségi oldalról, a VK-ról származó csapat követelései is politikai töltetűek: a GSC kérjen bocsánatot az orosz és fehérorosz játékosoktól a fejlesztők méltatlan magatartásáért, egy letiltott profil feloldását kérik a hivatalos Discord-csatornáról, illetve szeretnék elérni az orosz lokalizáció visszaállítását, "nem szükséges elrontani az emberek játékát a politika miatt" - fogalmaznak.

A fiók eddig csak képeket tett közzé a lopott tartalmakról, nem biztos, hogy tartalmas és fontos fejlesztői anyagok is vannak köztük, de valószínűleg nem kell sokat várni rá, hogy megtudjuk, mekkora volt a kiszivárgott anyag.

10.
10.
I loved it, but believe me, it wasn't
the first one I tried. One of its attractions was the revamped combat system hated by many gore fans.
9.
9.
Heldengeist
#3: Szerintem Oroszország nem egy nagy és fizetőképes (fizetni hajlandó) piac még a jobb napjain sem. A populációja nincs 2 Németországnyi, az egy főre jutó GDP meg negyede a németnek. Az oroszok nem egy értékes piac.
5.
5.
honest guy
#3: "ennyire könnyen hackelik fel őket"
A ruszki támadás miatt el kellett költözniük. Nem tudom, hogy most pontosan hol vannak, de valószínűleg eléggé össze-vissza. Amúgy is az átlagnál nagyobb lehet a kavalkád náluk, ilyenkor nem mindent lehet tökéletesen üzemeltetni.

"elég nagy vevőtábortól fognak elesni ha oroszoknál nem árulják majd a játékot"
Nekik vannak elveik és van tartásuk.
4.
4.
crytek
#3: Az igazi rajongó emlékszik hogy anno az elsőből is mi volt a kiszivárgott.Ebből kb még annyi se lehet. Sehol nem tart ugyanis a fejlesztés. Ez egy újabb kamu ürügy a halasztásra (majd meglátjuk) én idén nem számítok arra hogy ez megjelenik
3.
3.
markoci555
aki igazi rajongó, az nem fogja megnézni a szivárogtatott cuccot, ha spoileres, és mivel ezzel fenyegetnek, biztos távol tartom magam az egésztől
de ha ennyire könnyen hackelik fel őket akkor nem tudom miért nem tesznek ellenlépéseket...
a másik meg szerintem elég nagy vevőtábortól fognak elesni ha oroszoknál nem árulják majd a játékot, és ugyan úgy le fogják torrentezni, akkor nem mindegy?
2.
2.
Viktor_The_Best
Milyen átok fogja még súlytani ezeket? Igy nem fog soha elkészülni ez a játék... Szörnyü :(
1.
1.
crytek
Juhéj újabb ok hogy nem adják ki idén..nem is átlátszó áááá
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...