Kérdéses az Octopath Traveler első része PlayStationre

  • Írta: pandaril
  • 2023. március 20.
  • Pletyka
Link másolása
Az első rész még nem kapott PlayStation-portot, és bár nem szüksége a második rész teljes körű élvezetéhez, a rajongók örülnének neki. Azonban a fejlesztők nem erősítették meg, hogy készülne ilyen.

A közelmúltban jelent meg az Octopath Traveler 2, aminek kapcsán a fejlesztőkkel készített interjút a PushSquare. Masashi Takahashi producer elmondta, hogy az első részt majdnem kiadták PlayStationre a második rész megjelenésével egyidőben.

Az Octopath Traverer eredetileg Nintendo Switch-exkluzív cím volt, később azonban Xboxra és PC-re is megjelent, azonban PlayStationre a mai napig nem. Adta volna magát, hogy az új rész apropóján portolják az eredeti részt, azonban a fejlesztőcsapat végül leszavazta az ötletet. Az indoklás is érthető: nem akarták a csapat erőforrásait és figyelmét megosztani az új cím fejlesztése és a korábbi portolása között.

A másik ok kicsit vitathatóbb. Mivel a két rész egymástól teljesen független, saját világgal rendelkező alkotás lett, ahol az igazi hangsúly a karakterek utazásán van, így a második rész teljes egészében élvezhető az első ismerete nélkül. Külön figyeltek a készítők, hogy a második rész ne tartalmazzon semmilyen utalást az első részre.

Az interjú során nem hangzott el egyértelműen, hogy most, a második rész sikeres megjelenését követően nekilátnak-e a portolásnak, azonban egyértelműen az sem, hogy teljes egészében elvetik az első rész kiadását a Sony platformján. Bízzunk benne, hogy idővel mégis kapunk egy portot, még ha nem is az idén.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...