További 9.000 embert bocsájt el az Amazon

  • Írta: pandaril
  • 2023. március 20.
  • Biznisz
Link másolása
Ezeket az alkalmazottakat az eddig elbocsájtott 18.000-en felül eresztik szélnek. A cég kommunikációja szerint nincs ok az aggodalomra, a cél a működésük áramvonalasítása.

Az évet egy masszív elbocsájtással nyitó amerikai cégtől további 9.000 embert küldenek el az elkövetkező időszakban. Az elbocsájtások most sem egy szektort érintenek majd, viszont főleg az AWS-nél és a Twitchnél dolgozóknak adják ki az útját. Ahogy arról is beszámoltunk, a napokban távozott a Twitch vezérigazgatója, aki ugyan marad a cégnél, viszont csak tanácsadói szerepkörben. Emiatt sem egyértelmű az összefüggés a két esemény között, Shear távozása, ha lehet hinni a saját blogposztjának, magánéleti okokra vezethető vissza.

Andy Jassy, az Amazon vezérigazgatója értesítette a mai napon a dolgozókat az elbocsájtásokról, amelyben döntést a bizonytalan gazdasági helyzettel okolta. Ez valóban igaz, a cég 2014 óta most először volt veszteséges, 2022-ben összesen 2.7 milliárd dollárt vesztettek. A leépítés megtervezésénél igyekeztek úgy kalkulálni, hogy a cég továbbra is a megszokott módon és minőségben szolgálhassa ki az ügyfeleit, miközben "áramvonalasítják" a működését.

A jövőbeni terveiket illetően Jassy bizakodó, véleménye szerint megszámlálhatatlan lehetőséggel bír a cég, némellyel a kezdetek óta foglalkoznak, míg más területek még jelenleg is a befektetési fázisában vannak, azonban meglátása szerint mind a cég fejlődését fogják elősegíteni.

4.
4.
Extol
Az Amazon olyan mint egy kis Magyarország. De az automatizálás leváltja a munkaerőt
3.
3.
silkgoat
Csak mondom, hogy az amazonnak ugy 1.5 millio emloyee-ja van a 2022-es adatok alapjan. Ebben bentvan az utolso raktaros es a villanyszerelo is, meg az aws uzemelteto devops mernok is. Eddig par etap-ban elbocsajtottak 18K+9K=27K alkalmazottat, ami kerekitve 2%. Az iparagi standard ugy nagyjabol 4-7%, tehat joval alatta vannak az atlagnak. Ertem en hogy ezek nagy szamok, de valojaban lofasz. Valoszinuleg a rendes fluktuacio (ceget elhagyok) szamanal is kisebb ami atlagban egy ekkora cegnel szinten 3-6% vagy akar tobb is lehet.
2.
2.
crytek
Elbocsájtások mindig vannak nincs itt semmi látnivaló
1.
1.
Nothing
Át kellene kaptatni egy úthengerrel a vezérigazgató Bugatti-ján, majd közölni vele, hogy nincs ok az aggodalomra, csak áramvonalasítottuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...