Az Atari felvásárolja a Nightdive Studiost

  • Írta: szlav
  • 2023. március 23.
  • Biznisz
Link másolása
Úgy tűnik, van még egy kis kraft a régóta csak vegetáló Atariban. A több mint 50 éves vállalat aprópénzért vásárolja fel a retro-játékokra szakosodott Nightive Studios csapatát és annak szellemi tulajdonait.

A kétes indíttatású NFT-projektek és a halva született Atari VCS után sem érdemes eltemetni a tavaly 50 évet ünneplő vállalatot, most ugyanis olyan üzleti lépést tett az Atari, aminek a cég portfólióját tekintve abszolút van értelme. A retro-játékaik újrakiadásán vegetáló vállalat ugyanis potom 10 millió dollárért vásárolja fel a retro-játékok felújítására szakosodott Nightdive Studiost - azt a fejlesztőcsapatot, akik idén májusban a System Shock Remake-et is piacra dobják.

Habár a 10 millió dolláros összeg olyan aprópénznek hangzik, amelyet szinte bármelyik nagyobb kiadó vagy holdingcég kicsengetne a Nightdive-ért, az Atari a következő három évre további 10 milliót ígért a stúdiónak "a jövőbeli teljesítményük függvényében". Mivel az akvizíció várhatóan még áprilisban lezajlik, annál is fontosabb lesz, hogy jól muzsikáljon a kasszáknál a System Shock régóta várt újrázása.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...