A John Wick 4 írói interjút adtak a nemrégiben megjelent filmről

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. március 26.
  • Cooltúra
Link másolása
A negyedik felvonás írói, Shay Hatten és Michael Finch arról beszéltek, hogyan tudnak érzelemdús karaktereket alkotni az ömlesztett akció mellett.

Shay Hatten és Michael Finch forgatókönyvírók a Polygonnak adott interjújuk keretében beszámoltak arról, milyen volt a John Wick legújabb epizódján dolgozni. Amikor Shay Hatten forgatókönyvíró megkapta a John Wick: Chapter 4 megírásának a feladatát, elmondása szerint nem volt konkrét terv arra, hogy milyen legyen a film. Az író ezt a feladatot nagyon izgalmasnak találta: "Ó, ez tényleg egy üres lap, ahol felteheted az összes kérdésedet: Hová ment volna John az előző film után? Aztán kitalálod és összerakod."

"Bizonyos értelemben fárasztó, mert 100 különböző verziót próbálsz ki, de ugyanakkor nagyon hálás is, amikor végre elkezdesz megfejteni egy ötletet, ami végül be is kerül a filmbe." - folytatta Shay Hatten.

Az írópáros beszámolt arról is, hogy a John Wickhez csatlakozó, új hősök felett is szabad kezet kaptak. Mindezt persze még a színészválogatás előtt kellett nekik megoldaniuk, úgyhogy fogalmuk sem volt arról, ki fogja játszani az elképzelt embereket.

"Annyira nagyszerű és kifizetődő, amikor megírsz egy karaktert, aztán kapsz egy színészt, aki tényleg megérti azt." - mesélte Finch. - "És szerintem a legjobb része ennek az, hogy Keanu tényleg azt hiszi, hogy ő John Wick, amikor a filmsorozat részei készültek. Muszáj neki, különbözőféle okokból, de leginkább a fizikai verés miatt, amit elszenved. Az ő energiája inspirálja az újonnan érkező színészeket; ez az, ami lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen eljátsszák a maguk szerepeit. És számunkra ez egy hatalmas győzelem."

Shay Hatten és Michael Finch szerint ez a dinamika az, ami az akciódús jelenetekbe mégis érző embereket, karaktereket telepít, ettől lesz meg az igazi John Wick hangulat. 

A John Wick: Chapter 4 2023.március 23-tól megtekinthető a hazai mozikban. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...