Törölték az E3 2023-at

  • Írta: zoenn
  • 2023. március 31.
  • Gyászhír
Link másolása
Miután az összes nagyobb konzolgyártó és kiadó úgy döntött, kihagyja az idei kiállítást, nem ért minket váratlanul a hír, hogy ebben az évben mégsem rendezik meg az eseményt.

A rendezvény szervezője, az ESA egy nyilatkozatban árulta el, hogy mégsem rendezik meg a 2023-as Electronic Entertainment Expót. Az eseményt június 13-16. között tartották volna Los Angelesben.

"Nehéz döntés volt, mert mi és a partnereink is mindent megtettük az esemény megvalósítása érdekében, de azt kellett tennünk, ami az iparnak és az E3-nak jó." - mondta Kyle Marsden-Kish, a ReedPop munkatársa. Mint fogalmaz, rengeteg kiállító nem tudta időben elkészíteni játékuk játszható demóját, illetve szűkös erőforrásaik sem engedték meg számukra a részvételt. "Azok számára, akik elkötelezték magukat a 2023-as E3 mellett, sajnáljuk, hogy nem mutathatjuk meg azt a kínálatot, amit megérdemelnek és amit a ReedPop rendezvényélményeitől elvártak."

Elsőnek egy kiszivárgott emailt szerzett meg az IGN, amit az ESA küldött szét a tagjainak, és az olvasható benne, hogy az E3 "egyszerűen nem érdekelt" annyi embert, ami miatt érdemes legyen megtartani idén júniusban.

Az E3 törlése nem ért minket váratlanul, hiszen a Microsoft, a Sony, a Nintendo és legutoljára a Ubisoft jelentette be, hogy kihagyja az eseményt, és ennek hatására nagy lett a bizonytalanság az iparág más szereplői körében, valamint az ESA sem kommunikált úgy, ahogy az elvárható lett volna.

Az ESA vezérigazgatója, Stanley Pierre-Louis azt nyilatkozta a GamesIndustry.biz-nek, hogy ugyan "erősen indultunk, a kiállítók, az iparági szereplők, a média és a rajongók is érdeklődtek az E3 iránt, de a gazdasági változások miatt többen módosították marketingterveiket és úgy döntöttek, saját digitális bemutatókkal jelentkeznek". Pierre-Louis hozzátette, a COVID-19 is szerepet játszott a játékok fejlesztési ütemtervének megváltoztatásában.

4.
4.
Kamukaze
#1+#2: Mert nektek nincs életetek és antiszocok vagytok, akik sosem mozdulnak ki (1: a stílusodból ítélve ezt nem is csaodálom) az nem azt jelenti, hogy a nagyobb gamer szekciónak nincs igénye az ilyen összejövetelekre, sőt. Ahogy a 3-as mondta, az E3 mindig is a legjelentősebb játékexpó volt, amit tényleg remegve vártak az emberek. Nagy kár érte!
3.
3.
Ctrl+Alt+Del
Nem sok vizet zavart? Az iparág valaha volt egyik legnagyobb gaming festje az E3, minden évben remegve várta a sajtó, hogy mikor kezdődik meg az expó. Játékosok milliói maradtak fent éjszaka, hogy figyelemmel kísérjék, és 100 ezres személyes látogatottságot generált évről évre.

De tényleg nem zavart sok vizet, ja.
1.
1.
crytek
Nem sok jelentősége van
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...