A Ready at Dawn csapatát is érintette a Meta leépítése

  • Írta: zoenn
  • 2023. április 22.
  • Gyászhír
Link másolása
A The Order: 1886 és a Lone Echo fejlesztőjét is súlyosan érintette a Meta legutóbbi elbocsátás-hulláma. Az egyik alkalmazott szerint a stúdió egyharmadának mondtak fel, beleértve a vezetőt is.

Mint ismert, tovább folytatódtak a leépítések a Metánál, legutóbb 4000 alkalmazottnak mondtak fel, mivel a cég célja az, hogy 2023 folyamán további 10 ezer munkahelyet szüntessen meg, a tavaly bejelentett 11 ezer megszűnését követően.

A Lone Echo és a The Order: 1886 fejlesztőjét, a Ready at Dawn csapatát állítólag nagyon durván megnyirbálta a tulajdonos, egy alkalmazott szerint a stúdió egyharmadát kirúgták, beleértve a stúdió vezetőjét is.

Magasan képezett szakemberekről van szó, mérnökökről és programozókról, a Washington Post értesülései szerint nem csupán a Ready at Dawn, hanem a Downpour Interactive is egyaránt érintett az ügyben.

A korábbi műszaki igazgató, Colin McInerney a Twitteren arról ír, hogy a csapatuk "csodálatos stúdió, tele hihetetlen emberekkel", és noha ő rendben lesz az elbocsátás után, de sok munkatársa nehezen viseli a dolgot. Ami a Downpourt illeti, az Onward VR készítőjének vezető pályatervezője, Daan van Zelst is arról irt, hogy "sötét és kemény munkanapjuk volt, és nem hiszi el, ami most történik".

A Meta mindenesetre hajthatatlan, idén további elbocsátások jönnek. Sajnáljuk!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...