Jim Ryan: kompromisszumok nélkül, PS5-exkluzívként érkezik a Spider-Man 2

  • Írta: szlav
  • 2023. május 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Jim Ryan a Famitsu interjújában mesélt az Insomniac Games sikervárományos címéről. A PlayStation feje ismét megerősítette: a játék kihagyja az előző generációt, ennek pedig jó oka van.

A napnál is világosabb, hogy a Sony piacstratégiája nem változott az elmúlt években. A céljuk továbbra is az, hogy páratlanul magas minőségű, belső fejlesztésű játékokkal vonzzák a játékosokat a saját konzoljukhoz. Ehhez az célkitűzéshez pedig akkor is tartják magukat, ha ezzel bizonyos esetekben kizárják az előző konzolgeneráció továbbra is népes felhasználóbázisát. A PlayStation vezérigazgatója, Jim Ryan a Famitsunak adott interjút, a beszélgetés során pedig szó esett a Marvel's Spider-Man 2-ről is.

Kétségtelen, hogy Peter Parker és Miles Morales közös kalandja az év egyik legnagyobb durranása lesz PlayStation-fronton, azt azonban Jim Ryan ismét leszögezte: a Marvel's Spider-Man 2 már nem jelenik meg PS4-re. Ennek az oka egyszerű és érthető. Mivel az Insomniac Games eddigi legnagyobb, legösszetettebb és a remények szerint legjobb játékával lesz dolgunk, a stúdió arra törekedett, hogy bármiféle kompromisszum nélkül, a PlayStation 5 teljes erejét kihasználva küldhessék útjukra New York hálószövőit.

Hamarosan persze mi is megtudhatjuk, hogy ennek az odaadó munkának mi lesz a végeredménye. Habár magára a megjelenésre legalább őszig várnunk kell, a jövő héten esedékes PlayStation Showcase műsorán egész biztosan képernyőre kerül a Marvel's Spider-Man 2 is. Mi már alig várjuk a bemutatót!

20.
20.
delphijos
#19: "At the moment, you can’t disable Halo Infinite Crossplay, but the feature is expected to arrive soon."

Azért ez nagyon nem jellemző, ilyen talan nincs is máshol, errő se tudtam, nem játszom vele. Amivel igen, ott mindenhol kikapcsolható.
19.
19.
Ca$Hman
18.
18.
delphijos
#16: Én nem tudok olyan játékról ahol van crossplay, és konzolon nem lehet kicsukni a PC-t. Pont az ilyenek miatt. Ha valaki nem teszi meg, akkor persze, mehet kontrollerrel egeresek ellen...
17.
17.
crytek
#16: Series X az minek legyen törve mikor minden jön pcre ahol törve van minden?
16.
16.
Ca$Hman
Én amúgy ehhez a warez témához annyit tennék hozzá, hogy mocskosul örülök, hogy nem törhető a ps5 és a Series X :D
Faxa szolgáltatások és király akciók vannak mindkét gépen. Annyit sajnálok mégis van egy rakás fostenger állapotban kijövő játék, pedig mostmàr arra se foghatják, azért nem adnak bele mindent mert úgyis mindenki csak letölti. Na mindegy.
A cross platform viszont zavaró mikor a pc-seket is beleveszik. Egérrel játszó emberek jönnek ellenem egy gyors célzásra építő fps-ben, agyam eldobom, meg sok cheater is befigyel, mi a ráknak nem lehet simán csak egy konzol only crossplayt berakni? :( ja hogy akk mindebki azt nyomná :D gondolom okkal...
15.
15.
delphijos
#7: Szerintem meg nagyon el vagy ezzel tévedve. Azt becsülöm ha hogy tudsz várni , aztan ha valami 2-3 év múlva jön "ingyen" akkor akkor játszol. De sok ember nem ilyen. Előfizetés nem kell neki, mert KONKRÉT címmel akar játszani, és AZONNAL. Ja, pénze nincs ( vagy fizetni nem akar ) , de neki "jár" a szórakozás. Tény hogy a 10-15 évvel ezelötthöz képest javült a helyzet, de közel se "jelentéktelen". Talán már nem menő hangoztatni , ezért nem reklámozzák annyira azok akik csináják. Amúgy engem is inkább ez a része zavart mindíg is, amúgy leszarom ha valaki warezol, csak nem kell az ideológia hogy "jogos".

Amúgy amin még meglepődtem sok év PC kihagyás után, hogy nyomtam a fiammal pár CSGO meccset , és kb. egy óra alatt 3-4 embert szórtak ki cheat miatt. Persze ez egy másik történet.
14.
14.
József36
Vannak jó PS exkluzív játékok.
Igen ,a Spiderman mindegyik részét szívesen megvenném. De ha ilyen módszerrel szeretnének másik konzol vásárlásához csábítani akkor köszönöm inkább nem kérem.
Imádom az Xbox Series X-emet.
Nem cserélem le,nekem tökéletesen megfelel. Azért nem veszek PS konzol-t mert nem is szeretnék és ha ez kizár bizonyos játékok játszásából akkor legyen.
Legközelebb is Xbox -öt fogok venni ha majd egyszer megjelenik majd egy új gép
13.
13.
crytek
#12: Dehogy fog kihalni. Ott van a filléres game pass meg a bundlek és a warezosok még ezeket se képesek fizetni mert ingyen azért csak jobb....

Ezt a warezt itthon törvénymodosítással lehetne csak gátolni.Mert amikor ezeknek a warezosoknak menne az első csekk visszaszállnának a földre.
12.
12.
zoli12i
#11: Ez így csak egy szélsőséges blőd példa.
Meg én nem említettem, hogy mindenki IS warezol, mert nyilván nem. De azt ne állítsuk már, hogy idehaza nincs rohadt nagy kultúrája.

Majd talán idehaza is kihal az olcsó előfizetések mait ez a réteg. Talán...
10.
10.
zoli12i
#9: Aki meg az exkluzívitás miatt nyavalyog az meg ennyi erővel simán vehet konzolt a PC mellé (ahogy én is), hisz nem egy drága mulatság.

Vagy várjon szépen éveket és így win-win.

9.
9.
FrankBlack
#8: Tehát azért ne jöjjön pc-re, mert van egy elenyésző kisebbség, akik még mindig warezolnak és nekik ne legyen jó? Az nem számít, hogy a maradék 99%-nak akik szívesen megvennék azokkal meg kitolás? Csak az hogy a te ismerőseidnek legyen szar? Nagyon kedves...

Nekem pl. az ismerőseim közül már régen senki nem warezol. Ahogy Crytek írta, manapság nagyon kevesen tolják a warezt. Most hogy te pont olyan körben mozogsz...

Nem véletlenül hozza ki a sony a játékait pc-re is. Nyilván mert jó üzlet nekik, mert vannak elegen akik megveszik. Engem mondjuk nem érdekelnek a ps exek, egyetlen kivétel a Spider-Man. Mikor tavaly jött pc-re előrendelve teljes áron vettem meg. A Miles Morales-t is. Ezt is úgy fogom majd ha jön pc-re.
8.
8.
zoli12i
#7: Semmilyen szolgáltatásokért sem hajlandóak az ilyenek fizetni. Mert hát minek ?
Munkahelyen is milliószor ez volt a téma, hogy "fent van már ncore-n?", "van már jó kamerás verzió?".
Voltak olyan kretén munkatársaim, akiknek hitelből volt 1 milliós PC-je, de játékot nem volt hajlandó fizetni. De ez a warez megy rokoni, haveri, munkahelyi körben is ezerrel. Itthon nem is fog ez kihalni még...

De ezek a legnagyobb kritikusok...
7.
7.
crytek
#6: Pár haver alapján... ma a warez a bolondoknak meg a türelmetleneknek (bár itt türelemről nem beszélnék mert sok ember sose venne semmit) való már. Emlékszem anno a flatout valamelyik része már nem emlékszem melyik 0 day 1990ft-ért jelent meg. Akkor még a netet is warezoltam ,de annyiért azonnal megvettem. De sokan még ennyiért sem. De ma már jelentéktelen a game warez.
(Ha valaki egy évben csak a bárki által osztogatott ingyen játékokat húzza be akkor is több évre elegendő gametime ez az éves adag)
Az előfizetések korában egyszerűen nevetséges aki még warezol.
Úgyis jönnek pc-re hiszen x év után a konzolon már agyonárazzott árcsökkentett cumot ismét eladják teljes áron. Ha csak 500k-t akkor annyit.. a portolás filléres mivolta miatt jól járnak még ilyen kevés db számmal is.
6.
6.
zoli12i
#3: Hogy a sok warozoló csírának ne legyen magömlése.
Igen, rohadt sok ilyen f*szkalapot ismerek, aki rinyál, hogy PC-re miért nem jön exkluzív, ezért kritizál. Amikor megjelenik meg megy az Ncore....
5.
5.
DragonBleacPiece
brutál lesz, remélem mint az ultimate spidermanben majd itt is lehet váltani venomra és törni zúzni a városban stb
4.
4.
crytek
#3: Majd egyszer talán a Sonynak is feltűnik ,hogy kis hazánkban még mindig nem elérhető a pc-ről való játszás. Amint ez megtörténik már az a potato noti is vinni fogja a játékokat csak legyen erős net. MS-ot szerencsére ez a dolog nem érdekli hogy te min és hol játszol csak fizess elő náluk azt zene
3.
3.
Ca$Hman
2: Neked miért jó hogy nem jön PC-re? Hogy igazolhasd magad, hogy volt értelme PS5-öt venni, vagy what? Teszem hozzá nekem8,mint kívülálló kérdem, mert Series X-re úgysem jön, potato notin meg aligha futna el :D
1.
1.
hoaw
Majd jöhet pc-re is. Köszönöm.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...