SGF 2023: Bemutatkozott az ősszel érkező Meta Quest 3

  • Írta: zoenn
  • 2023. június 1.
  • Hardver
Link másolása
Az év elején felreppent szóbeszédek után a Meta végre hivatalosan is leleplezte a legújabb VR-headsetjét. A Meta Quest 3 idén ősszel landol a boltokban 499 dolláros áron.

A Meta ma délután bejelentette a soron következő VR-headsetjét. A Meta Quest 3 - amely teljes mértékben kompatibilis lesz a második generációs Quest könyvtárával -, az első mainstream headset lesz jobb és nagyobb felbontású kijelzőkkel. Sokkal kényelmesebb lesz viselni, mint az elődjeit, 40 százalékkal vékonyabb optikával szerelik, grafikus teljesítménye kétszer nagyobb lesz, köszönhetően a nextgen Qualcomm chipsetjének.

A mixed reality funkciókészlete két 4 megapixeles RGB-színekkel operáló kamerát jelent, mélységérzékelője a játéktér pontosabb megjelenítéséért felel. Tízszer több pixelt tartalmaz a Passthroughban, mint a Quest 2.

Ezenkívül a Meta teljesen újratervezte a Touch Plus vezérlőjét, eltűntek a külső nyomkövető gyűrűk, de felvértezték TruTouch haptikával is, így a mozgásérzékelés sokkal pontosabb lesz, mint valaha.

A Meta Quest 3 499 dolláros áron kerül a boltokba, az alapmodellt 128 GB-os háttértárral szerelik, de további modellek várhatóak. További részleteket a Meta Connect konferencián közöl majd a gyártó szeptember 27-én.

Az új heatset leleplezésének örömére a cég csökkentette a Meta Quest 2 árát is, az alapmodell már 299 dollárért behúzható.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

2.
2.
csongor1996
#1: Protip: ausztriában lehet normál áron venni, én 120k-ért vettem ott.
1.
1.
markoci555
quest 2 300-ért? Az inkább 600 Magyarországon... továbbra sem érdekel egy jobb videókártya áráért, akkor inkább azt veszek a pénzből
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...