Legalább két nagy kiegészítőt kap a Diablo IV

  • Írta: szlav
  • 2023. június 5.
  • Bejelentés
Link másolása
A Diablo IV fejese, Rod Fergusson csuklóból ledobta az atomot. A franchise menedzsere elárulta, hogy a szezonális frissítések mellett máris készül nem egy, hanem két nagy expanzió.

A Diablo-franchise nagyfőnöke, Rod Fergusson a Kinda Funny Games podcastjánál szerepelt vendégként, és ha már arra tévedt, úgy döntött, hogy nagyobb atombombát ejt, mint Killian Murphy Christopher Nolan új filmjében. Eddig is tudtuk, hogy a Blizzard hosszú távra tervez a Diablo IV-gyel. A hivatalosan holnap érkező ARPG jóval nagyobb live service-támogatást kap, mint a 11 éve zakatoló Diablo III, kezdve a szezonális újdonságokkal és az azt kísérő battle pass-rendszerrel. Ja, és lesz nagy expansion is. Legalább kettő.

"Úgy kell felépíteni a fejlesztőcsapatot és a fejlesztés struktúráját, hogy az hosszútávon is fenntartható legyen, hiszen bizonyos értelemben mindig egy új megjelenésre készülünk. Gyakorlatilag ez a helyzet, mindig párhuzamosan fejlesztjük az újdonságokat. Ahogy itt ülök, ebben a pillanatban épp készülünk a játék megjelenésére, végezzük az első szezon utolsó simításait, dolgozunk a második szezonon, dolgozunk az első expanzión és már előkészítjük a második expanziót is. Mindez jelenleg történik, pedig még el sem rajtolt a játék." - árulta el Rod Fergusson.

Gyakorlatilag nyílt titok, hogy a Blizzard a Diablo III-nak is két nagy kiegészítőcsomagot tervezett, végül azonban csak a Reaper of Souls készült el - utána a csapat áttért a Diablo IV fejlesztésére. Egyértelmű, hogy ezt Fergusson nem szeretné újra eljátszani. Habár eddig is tudtuk, hogy az erős live service hosszú élettartamot ad majd a Diablo IV-nek, az azonban mindenképp nagyszerű előjel, hogy az irvine-i csapat már ennyi lépéssel előre tervez.

A Diablo IV holnap érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...