Fejlesztőt cserél a Star Wars: The Old Republic

Link másolása
Az EA külső fejlesztőre bízná az MMORPG további sorsát, hogy a BioWare így felszabaduló dolgozói a Mass Effect és a Dragon Age játékoknak szentelhessék a figyelmüket.

A 12 éve elstartolt Star Wars MMORPG számos viszontagság és egy korai üzleti modellváltás után is továbbra is sikeres és népszerű, az EA szerint. A kiadó azonban elvenné a játék további fejlesztésének feladatát a BioWare-től, és a Broadsword Online csapatára bízná azt, akik az Ultima Online és a Dark Age of Camelot játékok kapcsán lehetnek ismertek. Ráadásul az új stúdiónak nem ismeretlen a Star Wars MMO, az egyik vezetőjük Rob Denton, aki korábban a BioWare alelnöke volt.

A tárgyalások még folynak, azonban a tervek szerint az EA továbbra is a kiadói feladatokat látná el, a Broadsword Online fejlesztené tovább a Star Wars: The Old Republicot és készítené az új tartalmakat is, míg a BioWare itteni csapata a népszerű Mass Effect és Dragon Age sorozatok folytatásainál adna segédkezet. A változás következtében a napi szinten a játékon dolgozó 70-80 fejlesztőnek több mint a fele átkerülhet a Broadswordhoz, a többieket pedig cégen belül átcsoportosítanák, legrosszabb esetben elbocsájtanák.

Hogy pontosan mikortól lép életbe a fejlesztőcsere, még nem tudni, azonban ha nyélbe ütik a megállapodást, az nagyban felgyorsíthatja a például a Dragon Age: Dreadwolf fejlesztését is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...