Ennyi volt, leállnak a Friday the 13th: The Game szerverei

  • Írta: szlav
  • 2023. június 8.
  • Gyászhír
Link másolása
Filmes címekből dolgozó játékoknál gyakran megesik, hogy a licencek megújítása drágább, mint amennyit konyhára hoz a projekt. Ez okozta a Friday the 13th: The Game bezárását is.

2017 óta volt néhány többé-kevésbé jó éve a Péntek 13. aszimmetrikus multiplayerbe öltött változatának, a Dead by Daylight mellett azonban nehéz labdába rúgni. Az pedig várható volt, hogy előbb-utóbb a Gun Mediának sem fogja megérni a hivatalos IP-jogok megújítása - nos, ez a pillanat most jött el.

A játék hivatalos Twitter-fiókján érkezett a bejelentés, miszerint 2023. december 31-én lejárnak a filmfranchise-hoz kötött IP-jogok, melyeket a készítők nem újítanak meg a következő évre. Ennek következtében a Friday the 13th: The Game forgalmazása ezen a napon leáll, vagyis jövőre már nem vásárolhatjuk meg a játékot. A szerverek azonban ekkor nem állnak le: a játék tulajdonosai még egy teljes további éven keresztül, azaz 2024. december 31-ig kergethetik egymást Jason Voorhees maszkját felöltve.

A rajongók számára ez nyilván szomorú hír, akad azonban némi öröm is az ürömben. A fejlesztők ugyanis a bejelentéssel együtt végleg leárazták a játékot 4.99 dolláros árra, az összes DLC-t pedig 0.99 dollárra akciózták le. A beugró tehát alacsony, de érdemes észben tartani, hogy ketyeg az óra a játék felett.

1.
1.
GAMEROD
Ezért nem szeretem a simán csak online alapra helyezkedő játékokat, mert előbb vagy utóbb lekapcsolják őket. Ezt is megvettem amikor megjelent, mert minden ami a Friday 13th-al kapcsolatos az meg kell hogy legyen nálam, és elég jó móka volt maga a játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...