10 hónap fejlesztés után kapott kaszát a Titanfall 3

  • Írta: szlav
  • 2023. június 15.
  • Gyászhír
Link másolása
Kitálalt a Respawn Entertainment egyik volt munkatársa. Megtudhattuk, hogy a Titanfall 3 már javában készült, amikor hirtelen elkaszálták azt - az Apex Legends miatt.

Áprilisban már a Respawn Entertainment vezérigazgatója is elárulta, hogy szívesen dolgozna a Titanfall 3-on, ekkor azonban még nem tudtuk, hogy a projekt egy időben nagyon is létezett, a stúdió pedig rengeteg munkát beleölt a soha el nem készült folytatásba. Most a stúdió korábbi játéktervezője, Mohammad Alavi tálalt ki az utóbbi infókról a The Burnettwork vendégeként.

Alavi elárulta, hogy a Titanfall 2 sikereit látva egyértelmű volt, hogy a stúdió belevág a Titanfall 3-ba, így a csapat bő 10 hónapot töltött el a harmadik számozott epizód fejlesztésével. A technológia a helyén volt, számos küldetés játszható volt, a játék azonban valahogy mégsem állt össze úgy, ahogy azt a fejlesztők szerették volna. Igen, a Titanfall 3 előrelépés volt a Titanfall 2-höz képest, de csak minimálisan.

Ezzel pedig a fejlesztők egy olyan időszakban szembesültek, amikor a battle royale, mint zsáner kirobbanó sikereket aratott, a Titanfall-játékok multija pedig igazoltan nem volt annyira könnyen hozzáférhető és játékosbarát, mint a legnagyobb riválisok. Ekkor született meg az Apex Legends prototípusa, amely végül beütötte az első és utolsó szöget a Titanfall 3 koporsójába. A fejlesztők látták, hogy egy nagyon szórakoztató, újító játékkal van dolguk, így meghozták a nehéz döntést: maguk kaszálták el a Titanfall 3-at, hogy az új IP, az Apex Legends fejlesztésére fordíthassák minden energiájukat.

Az Apex Legends 2019-es rajtja óta azonban eltelt négy év. A stúdió persze azóta is sikert sikerre halmozott a Star Wars Jedi-szériával, és egy FPS-t is készítenek, szintén a messzi-messzi galaxisban, mindez azonban nem zárja ki azt, hogy a közeljövőben újra elővegyék a hatalmas gépi Titánokat.

5.
5.
FreeKatana
Minek is erőlködni, ha ott az Apex. Elvégre nem kell tolni a szekeret, húzzák azt a játékosok maguktól.
Csipáztam az Apexet. A második évadot rongyosra játszottam. Azóta mondjuk nem mernék próbát tenni vele, mert rá se ismernék. Annak viszont nem nagyon örülök, ha más játékok látják a kárát. Különösen ha az a T3.
4.
4.
sasncore
#3: Az EA dönt, a Respawn csak igazodik a gazdi igényeihez, és saját maga mondja ki az ítéletet. Értsd: nem kaptak szabad kezet, hozni kell a számokat, ha bele döglesz akkor is.. De mit is keresel itt? Miért nem tolod inkább az innovatív játékukat?
3.
3.
Caleon
#2: Mint a cikk is írja, nem az EA, hanem maga a Respawn kaszálta el...
2.
2.
crytek
Kár. A 2. résznek pedig eszméletlen jó single része van. Nem értem miért szarja le ennyire az EA :( Pedig az ember azt gondolná hogy végre ismét single játékokban is látnak értelmet, erre pont az egyik királyt lövik le..
1.
1.
Kamukaze
Ennek a történetnek van egy "mese habbal" része. Pusztán rááltak a nagyobb bevételt(és közönséget)hozó, bátülrojál futószalagra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...