E3 2007: A Wii túlszárnyalhatja a PS2 eladásait

  • Írta: fojesz
  • 2007. július 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Satoru Iwata, a Nintendo elnöke a tegnap befejeződött E3-on azt nyilatkozta, hogy szerinte a Wii képes lesz majd túlszárnyalni a PlayStation 2 sikereit.
Satoru Iwata, a Nintendo elnöke a tegnap befejeződött E3-on azt nyilatkozta, hogy szerinte a Wii képes lesz majd túlszárnyalni a PlayStation 2 sikereit.

A Sony előző konzoljából több mint 100 millió példányt értékesítettek világszerte, ezzel a japán cég eddig megdöntetlen rekordot állított fel. Iwata úgy véli, hogy ugyan még közel sem talált annyi Wii gazdára, mint amennyi PS2, a játékostársadalom folyamatos bővülésével a jövőben messze túlléphetik a százmilliós álomhatárt.
25.
25.
huszti
nem rég vettem ps2-őt, 7 hónapja. Tudom írányítani a wiit. Kurva jó. Most fogom kipróbálni rajta a CoD3-at:)
24.
24.
zentym
Ez hülyeség még mindig ez a lecseng duma , meg hogy 2 év múlva új konzol..



Olyan gyors íramba megy a wii eladás ,hogy 1 -2 év múlva se hasalhat el annyira. Nem falusi módra kell gondolkodni (ahogy itt egyesk teszik ) ,hogy 1 nap alatt hírtelen minden megváltozik majd eladást illetően...

A másik rengeteg fejlesztés mehet a hattérbe, és nem fognak 2 év mulva új konzolt ki adni, mert akkor mehetne a kukába azok a gamek. ( kiadok meg nem örülnének neki)



ebben az évben megjelenő nagy címek: Metroid 3, Resident evil: umbrella chronicles, Soul calibur, forever blue, nekem az új dragon ball is bejön!(wii mote írányitásal legjobb verekedős jaték lehet, és multija is lesz :), no more heroes. Igaz nem nagy cím ,de a medal of honor ariborne is jön wii-re 32 fős online multival, és ez azt jelenti ,hogy végre elkezték a nagy multi támogatást is.



A mostani kinálat azért nem áll több tucat ilyenből( resi, metroid stb) ,mert a gc egy fos volt. Ahoz ,hogy most sok game legyen wii-re, a wii megjelenése elött el kellet volna kezdeni fejleszteni, a sok kiadónak. De nem tették ,mert szartak megjelenés elött a nintendora, és csak most léptek a wii eladásai miatt..

jövőre várható több jó game is, pl disaster ( ami a nintendo nagy új címje lesz állitolag) final ,és még ki tudja mi.

Ha jövőre se lép a nintendo akor lehetnek problémák!



A végére pedig: Nem az ős konzolos hc gamereknek készül a wii. A Wii hc rétege leginkább pc-ésekből ,és régi nintendosokból áll. Ami most kb 40-50% a konzolnál. Az ős konzolok többsége nem tudják írányitani wii, ezért se tetszik nekik :)
23.
23.
akira123
Csak ha GOW-ot vagy Forzát mondok, azt mindenki ismeri:)
22.
22.
akira123
Mindhárom van. Igaz a 360-am most halt be:).
21.
21.
air 2
akira123 Aláírom a véleményed,lehet hogy igazad van.De az írásod alapján neked X360-nad van,nem Wii-d.ugye?!
20.
20.
akira123
15:

Én is így gondoltam, de furi, ma már nem így van. Sajna manapság többet foglalkoznak azzal hogy "az én játékom szebb legyen mint a tiéd" dologgal, és ezáltal elvész a gondolat, hogy JÓ játékot csináljanak. Mert ha megnézed, az igazi jó játékok nem a grafikájukkal ütnek. Hanem a tartalmukkal. Ott van pl a GOW. Aláírom, gyönyörű lett. De kb ennyiben ki is merült (a multi részt nem nézem, csak az egyjátékost mert multiban minden játék élvezhető). A rengeteg fejlesztési idő elment a grafikára, és végül össze csaptak egy olyan játékot amit egyetlen délután alatt kijátszol. Ellenben ott a Forza 2. Mindenki büntető grafikát várt tőle. Inkább lett szerintem a Forza 1 felkozmetikázott grafikája, na de maga a játék, a játékélmény. Erre mondják azt, hogy dolgoztak a játékon, játékot készítettek.

Úgyhogy szerintem az emberek JÁTÉKOT szeretnének, és nem egy baromi drágán eladott grafikai BEMUTATÓT. Éppen ezért nem írnám le a Wii-t. Mert megalkotott egy baromi jó irányítást, amire még rá kell érezniük a játékfejlesztőknek. És mert ő nem azt hangoztatja állandóan (biztos volt ilyen, pláne az elején) úton útfélen, hogy az ő gépe mindenkit ver grafikailag. Hanem hogy jobb játékélményt kínál a közönségnek.
19.
19.
asadasad22
14: ne a csóró letöltögetős magyarokból indulj ki, más helyeken jelentéktelen a warez.
18.
18.
SWBF2
Énnekem jobban tetszik a Wii(pedig PS-en nőttem fel)
17.
17.
SWBF2
10:jobb nevek?A Lucasarts már készíti egy külön Wii exkluzív SW játékot(én már várom a WiiMote fénykardozást :D),elvileg NFs is nagy cím,meg a Resident Evil 5(igen,ez is lesz)...de a Mario se rossz,csak nem a Mario Party X-et kell kipróbálni hanem a SM64-et,mert az JÓ
16.
16.
huszti
1-2 év múlva lecseng a Wii, de akkor már annyi zséje lesz a nintendonak, hogy jönni fog a nextgen nindento gyroskopos karral...akkor majd nézhetsz.
15.
15.
air 2
Nemhiszem hogy a hardcore játékosok Wii vásárlására adnák a fejüket.Én tisztelem a Nintendót,de se én se a haveri kör nemvenne Wii-t nexgen gépnek.A játékokban igenis SZÁMÍT a grafikai élmény.A Wii nem tudja felvenni a "harcot"a két nagy riválissal.Egy két év múlva lecseng a Wii.
14.
14.
ATi0021
Szerintem a Wii a sikerét a warezolásnak is köszönheti. Szerintem a PS3 a warez hiánya miatt nem fogy annyira.
13.
13.
ATi0021
12: Nekem Sega volt az első konzolom. Én biztos nem mondom rá, hogy sz... Szerintem nagyon jó volt.
12.
12.
akira123
Ha a hosszú évek tendenciáját nézzük, a nintendo szerintem megint a csúcson lesz. Mindig van ingadozás. Egyszer ez a cég volt a csúcson, majd bukott és másik került a helyére. Után a bukott fél visszatért és tarolt. Ez a helyzet most a nintendoval is. Nem lepődnék meg, ha az x360 és a Wii most sikeres lenne és a ps3 hasalna egy hatalmasat. Ennek egyszer be kellett következnie. Sőt, azon sem lepődnék meg, ha a sega visszatérne a versenybe egy új géppel. Most persze mondjátok majd hogy a sega egy szar és totális csőd, stb. De ez mondták a nintendoról is a gamecube és az n64 után. Kész meghall a nintendo. És lám csoda történt.

A nagy címekről meg annyit, hogy senki sem pacsiskodik a kiadókkal, készítőkkel. Fogalmunk sincs, mik készűlhetnek a gépekre. Csak annyit tudunk, amennyit ők elmondanak. Lehet hogy készül 10 olyan játék wii-re ami mindent tarolni fog, de lehet hogy nem.
11.
11.
Gerison bacsi
SNES. (amúgy nekem is volt...)
10.
10.
Gerison bacsi
milyen nagyobb címek?:S Persze aki SNE-en szocializálódott annak minden Mario nagy címnek számít, de ez így nem valami változatos... Esetleg még az új Metroid...
8.
8.
battlefield2
fojesz nem tod mikor jőn a PS2 olcsobik változata ami kőnyneb ?

meg az xbox360 finomitot változata estelge? ami olcsobb is lesz

illetve PS2 nek elég sima sik képcsőves TV?

és az xbox360 hogy mutatt rajt?

kőszii
7.
7.
felegyi
Hülyeség!Soha nem fog annyi Wii elkelni!Ps2-ből minden 3. vagy 2.háznál van egy!Wii-ből 1 db sincs a faluban!
6.
6.
ldavid
szerintem is elég esélyes rá
5.
5.
Glek
Nehogy azt higgyétek, hogy le fog csengeni mert csak szar Mariok jönnek rá... Ne felejdük hogy ez egy teljesen új irányítás... Még egy kicsit szokják a fejlesztők is, kitapasztalják, aztán meg jönnek a nagy nevek. Szerintem lazán túl fogja szárnyalni... :)
3.
3.
I
Wii-re van még Resident Evil 4 meg Metroid 3.
2.
2.
asadasad22
A PS1-ből is 100millió felett fogyott. Sztem 1ébként a közelébe nem fognak érni a 100milliónak. Le fog hamar csengeni, 2 év múlva már a töke ki lesz mindenkinek a "Super Paper Mario Tetris Kart Party 7" szintű játékokból. PS2-re voltak/vannak tényleg nagy nevek.
1.
1.
Pukhi-zik
ugyan már,akkor nem volt ellenfél márkanév.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...