Újabb mérföldkövet ért el a PlayStation 5

  • Írta: zoenn
  • 2023. július 28.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony bejelentette, hogy 2020 novembere óta világszerte már több mint 40 millió PlayStation 5-öt adtak el. Az aktuális konzol csak egy kicsivel fogy lassabban, mint anno a PS4.

Jim Ryan, a PlayStation elnök-vezérigazgatója egy blogbejegyzésben adta tudtunkra, hogy a 2023. július 16-ig már 40 millió PlayStation 5 talált gazdára világszerte a megjelenés óta. "Nagyon köszönjük a játékos közösségnek - nélkületek ez lehetetlen feladat lett volna" - hálálkodott az úriember.

A Sony emellett közzétette a közösségi által legnépszerűbb játékok listáját is, amely olyan címeket tartalmaz, mint a Final Fantasy XVI, a Bugsnax és a Demon's Souls. A GamesIndustry.biz ugyanakkor megjegyezte, hogy a Sonynak valamivel tovább tartott, hogy elérje a 40 milliós mérföldkövet most, mint a PlayStation 4-nek, amely két hónappal gyorsabban járt ugyanennél az eladott darabszámnál. Nyilván a félvezetőhiány okozta készletproblémák, valamint a COVID-19 hatása áll a lassabb fogyás mögött. Ennek ellenére a készletek jelenleg bőségesek, a gyártó már képes kielégíteni a keresletet.

A Sony legutóbb áprilisban árulta el, hogy a PS5 38,4 milliónál jár.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...