Kisebb processzorral és hűtővel érkezhet az új PlayStation 5

  • Írta: zoenn
  • 2023. július 28.
  • Pletyka
Link másolása
A fejlesztés alatt álló új PlayStation 5 modell állítólag két fontos újítást tartalmaz. A procija 7 helyett 5 nanométeres lesz, illetve hűtését is sikerül helytakarékosabban megoldani.

A már javában készülő Project Trinity kódnéven futó vadiúj PlayStation 5 modellről most friss iparági pletykák ütötték fel a fejüket. A megbízható Zuby_Tech szerint a frissített konzol két kulcsfontosságú technológiai fejlesztést tartalmaz majd.

Az új modell már 5 nanométeres APU-val rendelkezik majd, szemben a korábbi masina 7 nanométeres processzorával, ezen kívül nem tartalmaz majd folyékony fémet a feldolgozóegység. Ez azt jelenti, hogy a CFI-1300-as széria hűvösebben működik majd az elődjénél, és a kisebb gyártástechnológia kevesebb energiafogyasztást, és végső soron gyorsabb számítási teljesítményt tesz lehetővé.

Nem világos azonban, hogy ezek az újítások PlayStation 5 Slimre, vagy a PlayStation 5 Pro-ra vonatkoznak-e (vagy mindkettőre). Várjuk a Sony hivatalos bejelentését!

A gyártó mostantól 75 euróval csökkentette a jelenlegi modellek árát, így hazánkban már 230.990 helyett 189.990 forintért megvásárolható a sztenderd modell.

8.
8.
HMoody
#6: "érdemes VOLT"? :D
Még a hír se a pro-ról szól (hanem egy 3ik verziójú sima PS5ről), nem tűnt fel? Pletykákról van szó és egy talán jövő év végi pro dátumról. Miközben az alapgép 3 éves lassan. Ha 4 évig nem akarsz nextgenen játszani, akkor biztos az volt, bár azóta csak drágább lett a konzol. Ráadásul eddig kb nulla infó van a proról. Szóval biztos "qrva" nagyott tévedett. Csak miben? :D
7.
7.
crytek
#6: Mindig vannak nagyokosok akik tényként közölnek dolgokat közben leszólnak másokat miatta.

(Ilyen pl az a tévhit hogy a diablo 4 nem lesz benne a game passban)
6.
6.
Fata Morgana
Nagyon úgy látom, hogy érdemes volt várni a PS5 PRO verziójára.
Pedig volt itt aki váltig állította, hogy nem lesz PRO kiadás, sőt meg is akarta az illető magyarázni miért gondolom rosszul, qrva nagyot tévedett.:)))
5.
5.
zoli12i
#1: Remélhetőleg a Pro már 2TB-vel jön. Meg a jobb 2TB-s SSD-k még mindig 50k felett vannak bőven.
4.
4.
tonyrhun
#3: Nehez? Fedele egy mozdulattal leveheto, majd egy csavar fogja az ssd takatolemezet... (:
3.
3.
Shao Kahn
Ezt csak azért mondom, mert tudom milyen nehéz bővíteni a ps5 tárolókapacitását.
2.
2.
crytek
#1: Gyors SSD-k drágák. Ha filléres tétel lenne mint a HDD-k hidd el már 4TB alatt nem lenne konzol.. de sajnos még mindig nem filléres tétel egy nagy (és gyors) SSD. Pedig hány éve mantrázták már hogy utoléri majd az hdd gb/$ árát.. hát rohadtul nem ér utol semmit :(

Egy 2TB-os SSD kb 30 ezerrel drágítaná a gépet.Már most is ment a sírás hogy milyen drágák hát még akkor ha ennyivel drágulna
1.
1.
Shao Kahn
Ez mind szép és jó, őszintén mondom, és tetszik az ötlet. De annak is örülnék ha több hely lenne rajta a játékoknak és mentéseknek alapból. Pl. nem 600 giga, hanem a duplája.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...