Bojkottálják a játékosok az Overwatch 2-t

  • Írta: osan
  • 2023. augusztus 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Annak ellenére, hogy nemrég jelent meg a játék Steamen, már a Steam250 toplistáján van, ami nem jó jel. A Steam250 a legrosszabb játékokat rangsorolja és a Blizzard játéka előkelő helyen szerepel.

Miért az utálat? A játékosok egyhangúan a monetizációt kiáltják ki válaszként. Azóta, hogy a Blizzard az első részt „upgradelte” - úgy, hogy ingyenessé tette a játékot és átnevezte Overwatch 2-re -, csak rossz híreket kaptunk. Eltörölték a régóta várt PVE játékmódot, amiben új ellenségeket, küldetéseket és hős képességeket kaptunk volna, miközben a játékkal csak a pénztárcánkba szeretnének nyúlkálni – ahogy több Steam felhasználó is fogalmazott. Kínában sem jobb a helyzet, de ott még tetőzi a kupacot a Blizzard tájékoztatója is, miszerint vége a NetEase-el való együttműködésüknek, azaz többé nem fogják az országban forgalmazni a cég játékait. Ezzel sok Blizzard játékot „süllyesztettek el”, tekintve, hogy így a játékosok nem férnek hozzá a fiókjaikhoz és nem tudnak nemzetközi szervereken sem játszani. VPN-nel ugyan megkerülhetik az egészet, de az lassú és gyér kapcsolatot, egyben élményt eredményez.

Azért nem kell egyből halottnak kikiáltani a játékot, hiszen jól tudjuk, hogy az utálattól függetlenül is ugyanúgy játszanak vele az emberek – akárcsak a League of Legends-el, pedig azt is egy elég toxikus vélemény veszi körül. Egyszerűen a Steam volt az első olyan nyitott platform. ahol a játékosok kiélhették frusztrációjukat és hangot adhattak véleményüknek.

3.
3.
Obi Wan Kenobi
A legszomorúbb, hogy az egész dolog, ami miatt megszűnt az OW1, ami egy jó játék volt egészen addig amíg nem erőltették ennyire a shield metát és rendesen supportolták, az a PvE mód volt. Ez volt a nagy ígéret, ami miatt nyugdíjazták az OW1-et, és kijött a 2, ami ennek hiányában nem több, mint egy shop update. Ráadásul még egy betegesen kihasználó és pénzéhes is.
2.
2.
Extol
Hát igen, a Blizzard hitet tett a kommunizmus mellett, és ezzel sokakat magára haragított. A játékosok megérdemelnek annyit hogy hallathassák a hangjukat és valljuk be igazuk is van. Az Overwatch és valsz egyéb játékok megjelenése Steamen olyan esemény amit speciel én azt gondoltam soha nem történhet meg, véleményem szerint egyértelműen a hanyatlás jele. A Blizzard többé már nem óriáscég, csak egy a sok közül, és az sem garantált hogy túl sok éve lenne hátra
1.
1.
delphijos
Azt mondjuk nem értem hogy a kínai témát miért kellett ide belemosni, az egész más ügy, és gyanítom hogy ezt nem tervezték, valószínű olyan helyzet elé állították őket….
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...