Ma állnak le a Blizzard játékai Kínában

  • Írta: pandaril
  • 2023. január 24.
  • Hír
Link másolása
A megelőző tárgyalások sikertelensége következtében a Blizzard nagy játékai legálisan nem elérhetők már Kínában.

A mai nappal áll le a World of Warcraft, az Overwatch 2 és a Diablo-játékok szolgáltatása a távol-keleti országban. A Diablo Immortalt nem érinti a dolog, mivel az egy külön partneri szerződés részét képezni.

A Blizzard szerint a NetEase nem reagált az arra vonatkozó megkereséseikre, hogy a játékok elérhetőségét további 6 hónappal meghosszabbítsák. A NetEase erre válaszul nyíltan közölte, hogy a tárgyalásokkal párhuzamosan a Blizzard aktívan keresett másik kiadót a játékaikhoz, ráadásul ezek az ajánlatok a korábbi a NetEase-nek felajánlott 6 hónapos hosszabbítással szemben 3 évre szóltak volna. Ezt a kínai kiadó tisztességtelennek tartotta, és nem volt hajlandó tárgyalni a Blizzarddal.

A helyi játékosokon kívül ez természetesen érinti az olyan e-sport játékosokat is, akik a például az Overwatch League-ban játszanak. A helyi Chengdu Hunters csapart Twitteren köszönt el a játéktól.

6.
6.
Kolompár Tarzan
#3: Pontosan. Visszanyalt a kínai fagyi. Megérdemlik.
4.
4.
Grabowsky30+
Vpn vagy csájnában ezért már lelőnek?
3.
3.
Extol
Pedig a Blizzard maximálisan elkötelezte magát a kommunisták mellett, mi sem bizonyította jobban, mikor kizártak egy kínai győztes E-sportolót a versenyből, mert az egy interjú alkalmával felszólalt anno Hong Kong bekebelezése ellen.
Nem szép a káröröm, de engem olyan elégedettségérzés fog el
2.
2.
DragonBleacPiece
milliókat, főleg a vanilla wownak van nagy tábora Binjiling Földén
1.
1.
markoci555
na de mennyi embert érint ez? milliók? gondolom ilyen veterán starcraft-osokat pont telibe ****ja a pénzéhes banda, de, ha már nem vesznek skint az overwatch-ban, meg egy halom wow előfizetést vesztenek, az már kemény lesz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...