Megfőzheti a gépünket a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

  • Írta: pandaril
  • 2023. szeptember 12.
  • Hír
Link másolása
A játék vezető fejlesztője arra buzdít mindenkit, hogy ellenőrizze a gépe stabilitását és hűtését, mivel a méréseik szerint meg fogja izzasztani a vasakat a Cyberpunk 2077 kiegészítője.

Két hét múlva érkezik a Cyberpunk első, és a fejlesztők elmondása szerint egyetlen kiegészítője, a Phantom Liberty, ezzel együtt pedig érkezik a Cyberpunk 2.0 frissítés is, ami nem kevesebbet vállal magára, mint a RPG rendszereinek teljes újradolgozását. A kiegészítő kizárólag jelen generációs gépekre és PC-re jelenik majd meg, az előző generáció ezúttal kimarad a jóból, bár ha visszagondolunk a Cyberpunk PlayStation 4 verziójára, talán jobb is így.

Főleg, ha figyelembe vesszük, amit Filip Pierściński programozó mond, miszerint mindenki ellenőrizze a gépe stabilitását magas terheltség mellett. Javasolja, hogy mindenki tesztelje le a gépét 90% CPU terheltség és 8 mag használatát illetően, mivel ők ilyen körülmények között dolgoztak a programon. Ha a gépünk nem bírná ezt a terhelést, holott a rendszerkövetelményeknek megfelel, akkor a hűtésen javasolt változtatni valamit. Pierściński a Cinebench-et javasolja a teszthez, amivel elkerülhető a kellemetlen meglepetés a szeptember 26-i megjelenés előtt.

13.
13.
delphijos
#11: Én általánosságban beszéltem arról hogy ha valami max-on járatja a CPU-t, az még nem jelent egyenesen optimalizáltságot.
12.
12.
Hofi3
Ezt most úgy mondják mintha valami újdonságot mondtak volna. Az alapjáték alatt is megfő a gép, ha bekapcsolod az RTX-et.
11.
11.
Parano1d
#10: Optimalizált az, és mai napig az egyik legjobban kinéző játék.
Más kérdés, hogy maga a REDengine nem egy next-gen engine, és nem annyira jól bírkózik meg a soksok csillivilli effektel, ezért kell a vas alá.
Ez sajnos a Witcher next-gen kiadásánál is kiüttközött.
10.
10.
delphijos
#6: "Szerinted a 90%-os pörgetés meg 8 mag teljes kihasználása az optimalizálatlanság jele, amikor a 2023 első feléből való játékok úgy nem mennek semmilyen gépen rendesen, hogy ilyen 20%-on használják a gépet max?"

Az ha egy program nem fut jól, és közben alig használja ki a hardvert, az nem jó. VISZONT. Attól PUSZTÁN attól hogy mindent 100%-on pörget, még nem lesz valami optimalizált.
9.
9.
Doomsayer
#8: A Starfield-ben nincs path tracing (de még ray tracing sem), de ha megjön a mod, majd megnézheted, hogy fog futni 3090-en. Minimum gépigény esetén, amiről beszéltem is, viszont már más a helyzet. Egy ryzen 2600 meg egy 1060, vagy 1070 már közepes grafikán 1080p-ben DLSS nélkül is 45-60 fps-sel futtatja a 2077-et. De a Starfield egy 1080 Ti kártyával vga-ról skalazott 720p, minimum grafikán sem tudja megtartani a 30 fps-t. Aztán meg lehet nézni, hogy néz ki a két játék.

Maga a Cp2077 meg egy elég jó játék, amit az eladások és az együtt játszó playerek száma is bizonyít és emellett a legjobb grafikájú játék is. Várom is a kiegészítőt én is.
8.
8.
crytek
#6: Amikor egy csúcs VGA-val is azt promozzák hogy dlss nélkül kemény 23 fps-t megy egy game akkor engem ott rohadtúl nem érdekel hogy 100%-on pörgeti azt meg 876 magot is kihasznál...
Várom a videokat meg a tesztjeidet ahol egy rtx 3090-el 22-23 fps a starfield..

"elérhető legjobb grafikájú cucc" szomorú ha neked ezt jelenti ez a cyberpunk... :)
7.
7.
Kelan
#4: Úgy-úgy! Először megnézzük mit tud! Kíváncsi vagyok!
6.
6.
Doomsayer
#5: Szerinted a 90%-os pörgetés meg 8 mag teljes kihasználása az optimalizálatlanság jele, amikor a 2023 első feléből való játékok úgy nem mennek semmilyen gépen rendesen, hogy ilyen 20%-on használják a gépet max?

Lehet, hogy anno PS4-en, meg Xbox One-on gagyi volt a CP2077 (de PC-n akkor sem), de mára egy eléggé polírozott játék, ami az elérhető legjobb grafikájú cucc is egyben és kb még kisebb is a gépigénye, mint a Starfield-nek. Meg kevesebb bug is van benne és a HDD rajongók kedvéért, kevesebb a töltőképernyő is. Mondjuk, ha ezt nem csak ilyen ellenőrizetlen konfekciószövegnek lőtted el, hanem olyan géped van, amin a CP2077 optimalizálatlannak tűnik, akkor neked is az FSR3 lesz az ipar következő nagy dobása az fps számokkal.
5.
5.
crytek
Mivel az alap game is az optimalizálatlan játékok királya így nincs itt semmi látnivaló...Hozták a kötelezőt. De legalább az nvidia karikat el tudják adni mert ott az alap 23fps-ből lesz 100 meg ezer meg mégtöbb
3.
3.
silkgoat
Az a jo a CD project jatekaiban, hogy 5-8 ev utan mar tokre jatszhatoak egy csucsgepen. En nem tudom milyen gepeken tesztelik (na jo csak vicceltem, a cp 2077-et sehogy sem teszteltek, nem jatszottak egy percet se vele, csak leprogramoztak), de olyat tuti nem lehet 3-4 millioert sem kapni sehol :)
2.
2.
drat576
Ezzel aztán meghozzák az ember kedvét...
1.
1.
zakkantlaci
Akkor se kellene, ha ingyen adnák. Anno csak a CP 2077 miatt vettem új videókártyát, többet nem hülyítenek be a silány munkájukkal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...