Jó pár évig ne számítsunk a Steam Deck 2-re!

  • Írta: pandaril
  • 2023. szeptember 22.
  • Hardver
Link másolása
A Valve természetesen nem zárkózik el a dologtól, viszont a kézikonzol ereje szerintük az optimalizáció mellett annak stabilitása és fix mivolta, amelyre a fejlesztők alapozhatnak is.

Pierre-Loup Griffais, a Valve egyik fejlesztője beszélt a The Verge-nek a cég terveiről a Steam Decket és annak utódját illetően. Griffais leszögezte, hogy a Valve el akarja készíteni a Steam Deck 2-t, de hozzátette, hogy ne számítsunk a gyorsabb és modernebb eszköz érkezésére az elkövetkező években.

A cég meglátása szerint a Steam Deck egyik előnye a fejlesztők szemében, hogy stabil és fix teljesítményt nyújt, amire alapozhatnak játékaik portolásánál vagy fejlesztésénél. Minden Steam Deck képes futtatni ugyanazokat a játékokat, ráadásul ugyanúgy. Természetesen PC-ről lévén szó a játékos finomhangolhatják a beállításokat a jobb teljesítmény vagy jobb látvány érdekében, azonban alapvetően ha egy játék "Decken remek", akkor minden Steam Decken az lesz. Ha kiadnának egy új modellt úgy, hogy piacon van még az első is, az csak szétszabdalná a felhasználótábort. A teljesítménybeli ugrás és a várhatóan jobb kijelző pedig az üzemidő romlásával is járna.

A Steam Deck továbbra is képes minden új játékot futtatni, persze megkötésekkel, viszont az idei év optimalizálatlan AAA-játékai feladták a leckét a Decken dolgozó fejlesztőknek. A kézi konzol/PC utódjának ezen felül a jobb képernyővel és jobb üzemidővel kapcsolatos elvárásoknak is meg kell felelnie, amelyek terén jelenleg minden piaci konkurense jobbat tud felmutatni. Nem kizárt, hogy egy Steam Deck 2 előtt még kaphatunk egy Steam Deck "Lite"-ot, egy kisebb, könnyebb, erőforrások terén hatékonyabb, esetleg jobb kijelzőjű modellt, bár erről a fejlesztő nem beszélt.

10.
10.
logic5
#3: Tény, hogy ár/értékben ott van, viszont amit írtál, az nettó baromság ember. Egy 200K-s pc megeszi. Mi van veled?
9.
9.
crytek
#8: Lényegtelen kihez szóltál,mert ha a pápának címezted vagy az amerikai elnöknek akkor is baromság amit írtál.
8.
8.
silkgoat
#4: First of all kiscsira, nem hozzad szoltam :D
De tartsd nyugodtan baromsagnak amit mondtam, mert kb leszarom mi a velemenyed. Kb annyit szamit mint fing a szelben, buzlik de szerencsere nagyon hamar eltunik :D
7.
7.
silkgoat
#6: Ja tudom, de azert nem art megnezni elotte egy youtube videot hogy hogyan allitsa be az ember optimalisan :D
6.
6.
Doomsayer
#3: Mondjuk a szájberpank pont jól megy rajta és még gyári grafika preset is van a játékban a deck-hez. Jó, mondjuk nem 4K Path Tracing 144 fps, de amúgy sokkal jobban fut, mint a last gen konzolokon.
5.
5.
delphijos
#3: Ma már egy felső kategóriás mobil durván nem 200k. Inkább a duplája. A másik meg azért 900k nem kell egy gépre ami tökéletesen használható. Nem csak 4K Ultra a gaming.
4.
4.
crytek
#3: LOL azért ennek nézz utána.
Egy 600$-os laptop elveri a steam decket erőben..szóval te milyen 700 -900 EZERRŐL hadoválsz nem is értem..ráadásul a steam deck 800p-s a laptop meg nagyon nem.
Még ha nem lenne a net tele ilyen steam deack vs bármi más tesztel még akkor is baromságnak tartanám amit mondasz mert ha valahol nincsenek csodák az a HW ipar..
Ebbe továbbra is egy integrált "moslék" van ami mint tudjuk nem igen képes a csodákra.
3.
3.
silkgoat
#1: Kicsit tobb mint 200K huf, ami egy a felso-kozepkategoria okostelefonjainak az ara. De ha refurbished modelt veszel, ami ugyanolyan jo, akkor csak 170K. Nem egy oriasi osszeg ugy hogy mindent szepen visz az AAA kategoriaban is jelenleg (jo keiveve az olyan elbaszott dolgokat mint a cyperpunk meg azok, amikhez amugy sincs meg PC sem :D). De egy azonos PC konfig az kb benne van 700-900K-ba. Ha meg ennel is tobbet akarsz sporolni akkor meg fizess elo 3K-ert a geforce now-ra csak ott meg nem mindent tudsz jatszani.
2.
2.
crytek
Szerintem ennek a "sikere" a valvet lepte meg a legjobban..
1.
1.
Extol
Ha felvetne a pénz lehet vennék egyet magamnak
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...