Rengeteg alkalmazottól búcsúzik az Epic Games

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. szeptember 28.
  • Biznisz
Link másolása
A Bloomberg értesülései szerint közel 900 alkalmazottól készül megválni az Epic Games csapata: elbocsátások nélkül nem tudták volna átvészelni ezt az időszakot.

Úgy néz ki, hogy az Epic Games szénája sem áll túl jól: ők is beálltak a nagy elbocsátásokkal küzdő játékfejlesztő cégek és kiadók sorába. A Bloomberg egy "az ügyet ismerő személyre" hivatkozva azt írja, hogy a dolgozókat egy rövid e-mailben tájékoztatták a létszámcsökkentésről. Ami sajnos igencsak jelentős, a teljes személyzet 16%-a, azaz körülbelül 900 ember lesz munkanélküli a közeljövőben. 

"Egy ideje már jóval több pénzt költünk, mint amennyit keresünk." - írta Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója a munkatársaknak küldött e-mailben. - "Sokáig optimista voltam, hogy elbocsátások nélkül is át tudjuk vészelni ezt az időszakot, de utólag belátom, hogy ez irreális elképzelés volt." Az elbocsátott Epic Games alkalmazottak hat hónapos végkielégítést és egészségügyi juttatásokat kapnak, a vállalat pedig várhatóan több üzlettől is kénytelen lesz elállni. 

6.
6.
MikeHock
5.
5.
TrishtanAG
Nem tudom, hogy a Bloomberg ír-e róla (nincs előfizetésen), de ebből 300 fő az engine-en dolgozó core csapatból repül :(.
4.
4.
Yanez
#3: +1 Pont erre gondoltam én is.
3.
3.
delphijos
#2: Az ilyen jellegű kommentjeidért azért hargszom, mert lehet nem szeretni egy céget, de azok akiket kirúgnak talán a legkevésbé tehetnek erről, és a pénzügyi gondokról / rossz döntésekről. Viszont ők szívnak. Ennek nem tudom hogy lehet örülni.
2.
2.
crytek
Muhahah fogy az a pénz mindig mondom
1.
1.
Krumplistarkedli
Baj van a fortnite-al hogy nem hoz annyit?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...