Breaking: Jóváhagyta a CMA az Activision Blizzard felvásárlását

  • Írta: pandaril
  • 2023. október 13.
  • Biznisz
Link másolása
A brit hatóság rábólintott az évszázad videójátékos üzletére, így gyakorlatilag minden akadály elhárult a felvásárlás elől, várhatóan a határidő előtt alá is írják a szerződést.

Végre vége? Az elmúlt év legnagyobb horderejű üzlete úgy látszik, révbe ért: a CMA hivatalosan is jóváhagyta az Activision Blizzard felvásárlását. A dologhoz nagyban hozzájárult, hogy a Microsoft eladta a streaming-jogokat a Ubisoftnak, így a brit hatóság legnagyobb aggályát sikeresen orvosolták.

Brad Smith természetesen egyből reagált is a dologra, posztjában köszönetet mondott a hatóságnak alapos munkájáért, és ő is megerősítette, hogy ezzel gyakorlatilag minden akadály elhárult az üzlet elől. A két fél közös megegyezéssel október 18-ig tolta ki a szerződés aláírásának határidejét, így várhatóan még jövő hét szerda előtt alá is írják azt.

Persze, ez még nem jelenti azt, hogy akkor a teljes Call of Duty-széria vagy esetleg a felvásárolandó kiadó többi játéka egyből bekerülne a Microsoft kiemelt jelentőségű szolgáltatásába, a Game Passbe, viszont 2024-től már számíthatunk rá.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...