Eladta a Microsoft a Ubisoftnak az Activision Blizzard-játékok streaming jogait

  • Írta: pandaril
  • 2023. augusztus 22.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft vásárolta meg a cloud gaming jogokat, a Microsoft azért szánta el magát erre a kompromisszumra, hogy a CMA is rábólintson végre a felvásárlásra.

A Microsoft és az Activision Blizzard felvásárlási kálváriája még mindig nem ért véget. Igaz, hogy a bíróság a redmondi cég javára döntött és az FTC fellebbezését is elutasította, ez még nem jelenti azt, hogy hatóság nem tudná más módon megvétózni az üzletet. A közvélemény és a csúfos bírósági szereplésük hatására azonban várhatóan az FTC előbb-utóbb rábólint a dologra.

Az Egyesül Királyság hasonló hatósága, a CMA azonban továbbra is ellenezte a felvásárlást még úgy is, hogy Brad Smith belengette, hogy nemes egyszerűséggel kivonják az Activision Blizzard játékait a szigetországból. Mint ismert, a britek fő aggálya a felvásárlás kapcsán nem a Call of Duty vagy a Blizzard-játékok katalógusa, hanem a cloud gaming volt. Úgy látszik, a korábbi, személyes egyeztetések eredményt szültek, ugyanis a Microsoft egy drasztikus, ugyanakkor igen fontos lépésre szánta el magát: eladta a jelenlegi és új Activision Blizzard játékok streamelésének jogát a Ubisoftnak. A francia kiadó X-posztban közölte a hírt, miszerint az amerikai kiadó játékait a Ubisoft+ előfizetők streamelhetik majd, természetesen a felvásárlást lezárultát követően.

A Microsoft így ugyan elveszti a licencjogokat ezekhez a játékokhoz, de természetesen megfelelően kompenzálja majd őket a Ubisoft. A többi cloud gaming megállapodás, amit a Microsoft kötött, továbbra is érvényben marad, így nem kell attól tartani, hogy a Ubisoft kisajátítaná a játékokat. Az új megállapodás hatására a CMA újra kell, hogy értékelje az egész felvásárlást, ami akár október 18-ig is eltarthat.

Ez a hír azért is érdekes, mivel a Ubisoft posztja alapján a Ubisoft+ előfizetés részeként fog funkcionálni a játék streaming. Erről az előfizetésről érdemes tudni, hogy a PlayStation Plus Extra és Premium csomagok részét is képezi. Adja magát a kérdés: lehetséges lesz majd PlayStation 5-ről streamelni például a legújabb Call of Duty-t úgy, hogy csak Extra előfizetése van valakinek? Persze, ez nevezhető feleslegesnek is, hisz amúgy is megállapodott egymással a két konzolgyártó, de ez csak a Call of Duty-sorozatra vonatkozó egyezség. Akárhogy is, érdekes kiskapu lenne, ha a Ubisoft közvetítésével lenne elérhető a cloud gaming a PlayStation-tulajoknak.

2.
2.
Br1sk
Nem a te oldaladon van a probléma. Értelmetlenül van megírva a cikk. Máshol elolvastam és érthető volt.
1.
1.
crytek
Huh éjjeles után nulla lavással most ezt nem tudom felfogni...

Mit fog az ubisoft csinálni? A saját játékait se tudom felhőbe tolni le kell mindent tölteni,de majd a codokat ő fogja felhőzni vagy mivan??
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...