A Media Molecule is leépítések áldozata lett

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. október 24.
  • Bejelentés
Link másolása
A Dreams és a LittleBigPlanet mögött álló stúdió, a Media Molecule is áldozatául esett a játékipart szorongató leépítéseknek: innen is jelentős létszámban küldenek el fejlesztőket.

A GLHF jelentése szerint hivatalosan is újabb áldozata van a játékipari leépítéseknek: ezúttal a Media Molecule van soron. A Sony tulajdonában lévő stúdiót hamarosan jelentős számban hagyják majd el a fejlesztők, a létszámot 135-ről 115-re csökkentik majd. A Dreams és a LittleBigPlanet játékokat is fejlesztő csapat egyébként sem volt egy óriási stúdió, ezért a leépítések még nagyobb hatást gyakorolhatnak majd a kiadott játékokra. 

A Media Molecule egy guildfordi székhelyű veterán stúdió, aminek társalapítói Mark Healey, Alex Evans, David Smith és Kareem Ettouney, akik mind jelentős videójátékos múlttal rendelkeznek. Legutóbbi játékuk a kreatív Dreams volt, ami 2020-ban jelent meg PlayStation 4 konzolokra és idén kapta meg az utolsó frissítését. De nem a Media Molecule az egyetlen cég, aki kénytelen megválni a dolgozóitól: a Frontier, az Embracer Group és az Epic Games is hasonló cipőben jár. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...