Vadiúj látnivalókon az Avatar: Frontiers of Pandora, itt a gépigény is!

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 30.
  • Videó
Link másolása
A nemzetközi szaksajtó már belekóstolhatott az Avatar: Frontiers of Pandora kampányába, nagyjából egy hónappal a premier előtt. A beszámolók mellett temérdek kedvcsináló ütötte a markunkat.

A kollégák már most, egy hónappal a megjelenés előtt végigjátszhatták az új Avatar-játék kampányának első negyedét. Az első tapasztalatok alapján vizuálisan lenyűgöző alkotással lesz dolgunk, végre igazi kurrensgen látvány üti a markunkat. A Ubisoft végre nem szórta tele különféle útjelzőkkel a térképet, nincsenek tornyok sem, így lehet, hogy sokan elvesznek a pályán, ha nem vigyáznak.

Emellett ostorozták az interfészt is, kicsit megterhelő odatalálni, ahová a küldetés szólt. Ám végre igazi Na'viként játszhatunk, fizikai adottságaik lenyűgözőek, ám a mentéshez és a pihenéshez mindenképp egy tűzrakó tábor szükséges, emellett craftolhatuk és lootolhatunk kedvünkre, bár e téren az Avatar: Frontiers of Pandora nem mutat túl a Far Cry-okon, kicsit kötelező jellegűnek tűnik a rendszer.

Lássuk a gépigényt!

Minimális rendszerkövetelmények

1080p, Low Preset, FSR2 Quality / 30 fps

  • CPU: AMD Ryzen5 3600 /Intel i7 8700K
  • GPU: AMD RX 5700 8GB /Nvidia GTX 1070 8GB /Intel ARC A750 8GB (REBAR ON) 
  • RAM: 16 GB dual-channel módban
  • Háttértár: 90 GB SSD
  • Operációs rendszer: Windows 10/Windows 11 DirectX12-vel

 

Ajánlott rendszerkövetelmények

1080p, High Preset, FSR2 Quality / 60 fps

  • CPU: AMD Ryzen5 5600x / Intel i5 11600k
  • GPU: AMD RX 6700 XT 12GB/ Nvidia RTX 3060 Ti 8GB
  • RAM: 16 GB dual-channel módban
  • Háttértár: 90 GB SSD
  • Operációs rendszer: Windows 10/Windows 11 DirectX12-vel

 

Ultra rendszerkövetelmények

4K, Ultra Preset, FSR2 Balanced / 60fps

  • CPU: AMD Ryzen7 5800x3D/ Intel i7 12700k
  • GPU: AMD RX 7900 XTX 24GB/ Nvidia RTX 4080 16GB
  • RAM: 16 GB dual-channel módban
  • Háttértár: 90 GB SSD
  • Operációs rendszer: Windows 10/Windows 11 DirectX12-vel

 

Az Avatar: Frontiers of Pandora december 7-én érkezik PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

9.
9.
crytek
#8: Láthatóan az embereket gépfegyverekkel öldösik a konzol felé.. Azt hogy vannak emberek akik 2-3 kocsi árát is beleölik a pc-be és nyugtatják magukat hogy ja de path tracing.. ja az néztem a konzol vs pc videót az szerinted csodálatosan fantisztikus szép (de persze miután feljöttél a hídból amibe lementél miatta) és tudod mit láttam? Szebbek az árnyékok...szebben csillog a salamon töke.. fákk yeah 6-7x-es áron érted... hát egészségetekre. Játékban első hogy ezeket kikapcsolom mert nem érdekelnek. Régen is volt tükrözödés amikor sehol nem volt ez a 8-10-es lassitó lószar nevezetű bármi.. ki tette szóvé hogy nem real time a tükrözödés? A kutya se ma meg utlimate nevetséges ha nem kapcsolod be a gépzabáló csúcs techet sokszor nem is ad a tükörben tükörképet a game..szánalmas.

És nem, nem azért mert nincs rá pénzem ugyanis jól keresek de ez a kis plussz pláne ami nem is érdekel nem hogy az 5x árát de az 1.5x-ösét nem éri meg nekem a konzolhoz képest.
Ami pl érdekelne az a real time fizika ha szétlövöd amit szét lehet az ott marad és úgy ahogy összedőlt a végtelenségig.. na ez látványos is lenne,meg oltárit dobna a feeling.
8.
8.
Doomsayer
#7: Ó, már megint eltűnik és kihal a PC? Ezt azért nem gondoltam volna azok után, hogy eddig minden konzolgen után eltűnt és kihalt a PC gaming... Ilyet le mer még valaki írni 2023-ban?

Másrészt meg láthatóan nem láttál és nem játszottál még egy modern játékot sem PC-n és azért nem tudod, hogy miről beszélsz. Értem én, hogy van egy véleményed, de a véleményed légből kapott. Illetve ha úgy fogalmazod meg, hogy a felbontás skálázás miatt *számodra* már nem pálya a PC, úgyhogy átmész kizárólag konzolra, ahol minimum grafikán, ray és path tracing nélkül játszol inkább, de ugyanúgy felbontás skálázással, csak éppen kisebb felbontásról, akkor jó. Azt akkor mindenki megérti. Főleg úgy, hogy a konzol olcsóbb is és sokaknak praktikusabb is. Pl én is, amikor elpattan az agyam valami gépes dolgon, elhúzok és bekapcsolom a Switch-et. Na de az, hogy FSR van a játékban és most szerinted kihal a PC, az kicsit tök nagyon de elvégre is óriási végső soron nem okosság szerű és a bölcsességhez hasonlító dolog az pont nem szerfelett ilyen. És most próbáltam finoman fogalmazni.
7.
7.
crytek
#6: Ilyet biztos nem írtam mindenhova...

Amiket meg te írsz eleve kötözködés indító. Procin eleve azért nem kapom fel a fejem mert az nem kell ...feltúrsz mindent maxra máris kb nem dogozik a proci csak a vga..de mivel mindenhez lassan még lowon is 4090 kell persze fsr meg dlss-essel meg is oldották hogy a pc lassan el is fog tünni azt jó lesz a konzol..
6.
6.
Doomsayer
#2: Te eddig az évek során azzal idegesítettél fel sokakat, hogy mindenhová odaírtad állandóan, hogy majd 1$-ért bundle-ben 20 év múlva. De most látom kibővítetted a portfóliódat azzal, hogy a DRS-en lovagolsz. De miért nem pl azon, hogy kell a játékoknak RAM. Vagy CPU? Vagy az, hogy Windows kell hozzá?
5.
5.
Doomsayer
#4: Unalmas Far Cry spinoffok. A Star Wars-os Watch Dogs rész is ilyen lesz.
4.
4.
markoci555
a szokásos wallhack nem maradhat ki...
3.
3.
Doomsayer
#1: Na, gratulálok :) Jó egészséget kívánok a használatához és nagyon sok óra örömmel eltöltött jó játékot!
2.
2.
crytek
Amikor a lowhoz is fsr kell igazán parádés :)
1.
1.
Extol
Most hogy vettem 7900 XTX kártyát, semmilyen gépigény nem akadály. Várós a játék
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...